Jovanović: Hitno identifikovati i kazniti napadače u Beški!

0
608

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje brutalan fizički napad na članice i članove Inicijative mladih za ljudska prava.
Nedopustivo je i sramno pesničenje i šutiranje devojaka i mladića samo zato što su se usudili da skrenu pažnju na činjenicu da je krajnji trenutak da zaćute ratni zločinci kako bi se progovorilo o žrtvama.

Još je užasnije ukoliko su tačne informacije sa lica mesta da su batinaši iz obezbeđenja tribine SNS nakon prebijanja devojaka i mladića još demolirali njihove automobile i fotografisali tablice.

Ukoliko odmah ne bude poznat identitet tih nasilnika i ako odmah ne budu zbog toga sankcionisani, biće sasvim jasno da policija u Republici Srbiji ima stranačka ograničenja u postupanju.

Niko nema prava da tuče i zastrašuje!

Niko nema pravo da gura i sklanja kameru koja sve to snima! I niko nema pravo da to toleriše.

Ako je neko zaboravio, Veselin Šljivančanin je u Haškom tribunalu osuđen na 10 godina zatvora zbog pomaganja i podržavanja mučenja oko 200 hrvatskih zarobljenika na farmi Ovčara kod Vukovara u jesen 1991.godine. Oslobođen je nakon dve trećine odslužene kazne.

A Beška je u kojoj je večeras trebalo da govori na tribini SNS je pored Hrtkovaca i Slankamena, jedno od mesta koje je obeležio progon građana hrvatske nacionalnosti mračnih devedesetih godina.

Večerašnji incident u mnogome podseća na samo, hapšenja Šljivančanina 2003. godine kada je u neredima u Beogradu povređeno 46 policajaca, uništeno sedam policijskih džipova, dve marice,  desetine privatnih automobila, kao i brojni prozori na zgradama. Tada je demoliran i sam centar Novog Sada, za čega niko do danas nije odgovarao.

lsv.rs