Hvala Americi i Evropskoj Uniji što su nam pomogli da zaustavimo srpski voz

0
345

Prvi čovek šiptarske takozvane „vlade“ u Prištini Isa Mustafa održao je večeras vanrednu konferenciju za novinare povodom poslednjih događaja u vezi sa dolaskom voza iz Beograda na Kosovo.

Umesto da objasni zašto su prištinske vlasti planirale terorističke akcije, Mustafa je izjavio je da je „sve što se događalo danas“ u vezi sa dolaskom voza iz Beograda u Kosovsku Mitrovicu, nepotrebna situacija koju je „izazvala Srbija“.

On se posebno zahvalio „Sjedinjenim Američkim Državama i zemljama članicama EU“, kako je rekao, na podršci institucijama Kosova u rešavanju problema zbog najavljenog dolaska voza iz Beograda u Kosovsku Mitrovicu.

Mustafa je rekao da su se sve institucije Kosova angažovale da se to pitanje reši.

„Preduzeli smo sve mere da informišemo međunarodne faktore o situaciji, angažovali državne institucije i preduzeli sve mere koje su u skladu sa zakonom. Imali smo sastanke sa nadležnim institucijama i međunarodnim faktorima“, rekao je Mustafa.

Sa beogradske železničke stanice jutros je krenula probna vozna linija do Kosovske Mitrovice, međutim voz je stigao samo do Raške odakle će se večeras vratiti za Beograd.

Na vozu je na više jezika ispisano Kosovo je Srbija, a unutrašnjost je dekorisana freskama iz srpskih mansitra na Kosovu koje su pod zaštitom Uneska.

webtribune.rs