SRBI SA JUGA JAVLJAJU: „Pripadnici SAJ-a na administrativnoj granici“

0
2225

Čitaoci „Aloa“, koji žive nedaleko od administrativne granice sa Kosovom, javili su toj redakciji da su u nedelju primetili pokrete vojske. „Alo!“ saznaje da se radi o pripadnicima SAJ-a, a ne Vojske Srbije.

Više čitalaca „Alo!“ javilo se u nedelju poslepodne sa informacijom da su primetili pokrete pripadnika Vojske Srbije ka administrativnoj granici sa Kosovom.

Tako nam je javljeno da su na izlasku iz Kragujevca prema Kraljevu primećena četiri oklopna vozila koja su prošla u pratnji policije.

Kako „Alo!“ saznaje, tačno je da su prošla oklopna vozila, ali ne radi se o pokretima Vosjke Srbije, već o vozilima Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP-a Srbije.

Mediji na Kosovu, međutim, tvrde da su primećeni pokreti pripadnika Vojske Srbije nedaleko od administrativne granice.

Tako je sajt „Kosova jon“ objavilo da je Srbija rasporedila oko 2.000 vojnika uz administrativnu granicu, ali ovu informaciju ipak treba uzeti velikom rezervom zadrškom.

„Alo!“ će pokušati da u Vojsci Srbije sazna koliko su ove informacije tačne.

U nedelju je održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost kojom je presedavao predsednik Srbije.

Tomislav Nikolić se po završetku sednice obrati novinarima i izjavio da će Srbija, ako to bude neophodno, poslati i vojsku na Kosovo da bi sprečila ubijanje srpskog stanovništva.

(alo)