SNP APELUJE: Sve partije, institucije i pojedinci da podrže sunarodnike sa KiM!

0
265
Srpska narodna partija najoštrije osuđuje pokušaj terorističkog napada na srpski voz koji je putovao iz Beograda za Kosovsku Mitrovicu, a koji su planirali da izvedu šiptarski teroristi po nalogu Hašima Tačija
Pokušaj terorističkog napada na voz iz Beograda, na veliki pravoslavni praznik Svetog Vasilija, trebalo je da stvori nestabilnost na KiM koju bi šiptarski teroristi iskoristili da završe posao progona Srba sa njihovih vekovnih ognjišta na severu Kosova i Metohije, koji su započeli martovskim pogromom 2004. godine – navode u SNP.

SNP zahteva od Vlada Republike Srbije hitno obustavi sve pregovore sa šiptarskim teroristima koji se vode u Briselu uz posredstvo EU.

Maske su konačno pale. Mi smo država i nacija, a oni su obični teroristi i trgovci narkoticima i ljudskim organima. Sa takvim ljudima ne sme da bude pregovora, kao ni sa onima koji podržavaju takve teroriste, kao što je Milo Đukanović – ističe se u saopštenju.

U ovom osetljivom trenutku za Srbiju, dodaje se, sve partije, institutcije i pojedinci od značaja za srpsko društvo i državu, treba da se ujedine i da pokazu da Srbija stoji uz svoje sunarodnike na Kosovu i Metohiji.

Potrebno je da celom svetu uputimo poruku da nećemo dozvoliti da se ponovi martovski pogrom iz 2004., već da ćemo odlučno i energično reagovati u pravcu zaštite Srba na KiM, koristeći sve svoje odbrambene resurse, kao i svu moguću pomoć prijateljske Rusije na čelu sa predsednikom Vladimirom Putinom – zaključuje se u saopštenju.

informer.rs