NEREDI U SKADRU: Albanci krenuli na Makedonce, jer su pokazivali tri prsta (VIDEO)

0
359

Albanci su na “Loro Boriči” krenuli na manju grupu Makedonaca i bacali baklje, a razlog prema tamošnjim medijima je pokazivanja tri prsta kao “četničkog simbola”

Utakmica kvalifikacija za Mundijal u Rusiji između reprezentacija Albanije i Makedonije, igrana u Skadru, nije završena zbog teškog neveremena. U trenuku kada je turski sudija Husein Goček pokazao igračima put u svlačionicu, rezultat je bio nerešen – 1:1.

Prema propisima UEFA, meč bi trebalo da bude registrovan rezultatom koji je bio na snazi u trenutku prekida zbog činjenice da je odigrano preko 72 minuta fudbala.

Ipak, u centru pažnje u Skadru su bili više incidenti među navijačima na stadionu, nego igra na terenu. Grupa od oko 150 navijača Makedonije je došla na meč, a posle verbalnih čarki sa domaćim navijačima, počeli su da dižu tri prsta.

Srpski simbol je toliko razjario Alabance da su pokušali da nasrnu na Makedonce, a kako ih je sprečila policija, počeli su da ih gađaju bakljama.

Makedoncima su potom sa tribina poskidane zastave, a meč je poslužiopristalicama Albanije da ponovo ispolje težnje ka svom davnašnjem snu “Velikoj Albaniji”, pa su u to ime priredili neprijatno iznenađenje Makedoncima.

Na delu tribine gde je priređena koreografija, “osvanula” su imena makedonskih gradova koji se nalaze u blizini granice sa Albanijom, a koja će se, kako su to predvideli kreatori “velikolabanskog projekta”, jednog dana nalaziti u sastavu te teritorije.

Na transparentima su se našli gradovi poput Ohrida, Dibre, Kumanova, Struge, Manastira, Tetova i drugi.

Izvor: Novosti