LSV za referendum o simbolima Vojvodine!

0
346
NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i pokrajinski poslanik Đorđe Stojšić založio se da se u Vojvodini organizuje referendum o simbolima te pokrajine.

„Nema razloga da i u Vojvodini narod na referendumu ne odluči kakvi će biti simboli, a ne da ih prekraja svaka nova skupština“, napisao je Stojšić na svom profilu na društvenoj mreži Tviter (Twitter).

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović najavio je da će u septembru biti razmatran predlog o uvođenju tradicionalnog grba i zastave Vojvodine, pored postojećih zvaničnih.

PS: AP Vojvodina više nikada protiv Srbije i svoje prošlosti

Pokret socijalista (PS) saopštio je danas da bi bilo lepo da Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV), kada već zahteva referendum o vraćanju tradicionalnih simbola pokrajine, odgovori i kojim referendumom su oni doneli „tzv. zastavu i tzv. grb APV“.

„Da li misle da su građani zaboravili kako su na brzinu i bez ikakve javne rasprave na Vidovdan 2002. usvojili tzv. simbole APV, kao što misle da su građani zaboravili kako je Nenad Čanak 1990. godine predlagao da bi za predsednika Srbije trebalo kandidovati Ota Habsburškog?“ pita PS.

PS u saopštenju dodaje da bi bilo jako lepo da ligaši odgovore kojim referendumom su potvrđeni Statut APV i Zakon o utvrđivanju nadležnosti Autonomne Pokrajine Vojvodine.

„Za LSV je pre nešto više od četiri meseca održan referendum, a to su bili izbori, gde su im građani rekli šta misle o njihovoj politici, kao i šta misle o njihovom saučesništvu sa Demokratskom strankom u 16-godišnjem pustošenju Vojvodine“, ističe se u saopštenju.

Pošto su 24. aprila građani jasno rekli šta misle i žele, zato se u AP Vojvodinu vraćaju tradicionalni tj. istorijski simboli koje su upravo Ligaši pokušali da uskrate građanima, napominje PS.

„Na tim istim izborima građani su jasno rekli da AP Vojvodina više nikada neće biti ni protiv Srbije, ni protiv svoje prošlosti, koliko god to Nenad Čanak i LSV želeli“, dodaje se u saopštenju.

LSV: Mirine pudlice ili Vučićevi prilepci

Sa druge strane, Liga socijaldemokrata Vojvodine poručuje Pokretu socijalista da sami izađu na izbore i da osvoje makar jedan glas, pa da tek onda imaju i mišljenje.

„Kao Mirine pudlice ili Vučićevi prilepci ništa drugo i ne možete nego da besmislenim saopštenjima  probate da se dodvorite svojim gazdama“, poručuju iz Lige.

Izvor: RTV