Tužilaštvo: U saradnji sa BIA uhapšena jedna osoba zbog sumnje na špijunažu

0
188

BEOGRAD – U saradnji Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i BIA danas je lišeno slobode jedno lice zbog postojanja sumnje da je izvršio kriično delo spijunaže, saopšteno je večeras iz Višeg javnog tužilaštva.

Kako se navodi u saopštenju, radi se o licu koje ima državljanstvo Republike Srbije i Hrvatske, koji je do 1990 godine živeo i radio u Republici Hrvatskoj, nakon čega mu je mesto prebivališta bilo u Republici Srbiji.

Osumnjičenom je za navedeno krivično delo određeno zadržavanje od 48 sati, nakon čega će biti priveden nadležnom tužiocu radi saslušanja.

Tužilaštvo će u skladu sa svojim Ustavnim i zakonskim ovlašćenjima nastaviti postupanje u pravcu utvrđivanja svih okolnosti navedenog događaja, vodeći računa o zaštiti vitalnih interesa Srbije, a sve u cilju potpunog utvrđenja svih radnji koje čine obeležja ovog krivičnog dela u okviru svojih zakonskih ovlašćenja.

Nakon sprovedene istrage i utvrđenog činjeničnog stanja javnost će o tome biti blagovremeno obaveštena, dodaje se u saopštenju.

Beogradski mediji ranije su javili da je uhapšena osoba hrvatski obaveštajac.

Izvor: Tanjug