Sve više malih genijalaca u Novom Sadu!

0
327
Da biti mali genijalac uopšte nije teško i da se uspeh lako postiže kroz igru i zabavu, dokazuje sve veći broj dece koja pohađaju kurseve SuanPan mentalne aritmetike u novosadskom Centru za obrazovanje „Kefalo“, koji radi u sklopu Centra ProMens iz Niša.

Kako za 021 kaže direktorka „Kefala“ Jovana Jevtić, u svakom detetu skriva se mali genijalac, a misija je – probuditi ga.

„Deca uče da izvode osnovne matematičke operacije na abakusu uz istovremenu upotrebu obe ruke i na taj način aktiviraju obe moždane hemisfere u isto vreme, čime se direktno utiče na razvoj veza u mozgu, nervnih sinapsi. Posle nekoliko meseci kursa,naši đaci su u stanju da zamisle abakus i da misaonim putem potpuno tačno izvode računske radnje, postaju brži od digitrona, a uz sve to stiču i sposobnost koja krasi velike svetske genije – sposobnost odvojene pažnje. Naši mališani rade efikasno više stvari istovremeno“, objašnjava Jevtićeva. Kako dodaje, ovim programom se dokazano utiče na poboljšanje pažnje, koncentracije i memorije kod dece, dok tokom kursa polaznici razvijaju samopouzdanje i samim tim emotivno sazrevaju.

Napredak se ogleda u svim sferama života, postaju brži i bolji u svemu što rade, od učenja do igre, pokazuju inicijativu i lakše se socijalizuju“, dodaje naša sagovornica i ističe kako sa decom uzrasta od pet do 14 godina rade isključivo diplomirani profesori razredne i predmetne nastave, sa velikim iskustvom u radu s decom, koji su u potpunosti predani svom poslu i posvećeni svakom detetu.

Posebna pažnja se poklanja saradnji sa roditeljima, koji sve vreme trajanja kursa imajupotpuni uvid u rad i napredak svog deteta.

U toku je upis treće generacije đaka Centra za obrazovanje „Kefalo“, a od ove školske godine uvodi se i nekoliko novina. Prva novost je početak naprednog kursa SuanPan mentalne aritmetike, na kom se uči množenje i deljenje na abakusu, koji mogu pohađati samo oni đaci koji su završili osnovni kurs SuanPan mentalne aritmetike. Pored toga,svim polaznicima koji pohađaju niže razrede osnovne škole obezbeđena je pomoć učitelja pri učenju i savladavanju redovnog školskog gradiva.

Centar za obrazovanje „Kefalo“ nalazi se na dve adrese u Novom Sadu, na Bulevaru oslobođenja 42 i u Vase Stajića 22a. Više informacija o kursu i upisu možete pronaći na sajtu www.kefalo.rs i na Facebook stranici Kefalo – centar za obrazovanje.

Upis je u toku.

Izvor: 021.rs