Nestle kupuje proizvođača medicinskih uređaja!

0
291

Švajcarski Nestle postigao je dogovor o kupovini britanskog proizvođača medicinskih uređaja Phagenesis koja radi na novom tretmanu za disfagiju, odnosno otežano gutanje.

Nestle Health Science unapred će za preuzimanje Phagenesisa platiti određeni, zasad neobjavljeni iznos, a ostatak novca isplatiće u ratama, kako Phagenesis bude dovršavao procenu uređaja Phagenyx, koji koristi električnu stimulaciju za pomoć pacijentima da vrate kontrolu nad gutanjem.

Disfagija je posebno izražena kod osoba koje su pretrpele moždani udar i može prouzrokovati po život opasne komplikacije, poput aspiracijske upale pluća, neuhranjenosti i dehidracije.

Iz Nestlea napominju da će se akvizicija britanske kompanije zasnivati na uspešnom završetku evropskog i američkog programa razvoja koji se očekuje najkasnije do 2019. godine.

Iz Phagenesisa pak ističu da će im ulaganje omogućiti da ubrzaju razvoj Phagenyxa.

Reč je o najnovijoj akviziciji Nestlea u području medicine, budući da je švajcarski konditorski gigant odlučio da usmeriti poslovanje prema području na granici hrane i lekova.

Procenjuje se da je Nestleov sektor vezan za zdravlje ostvario oko četiri milijarde od ukupno 88,8 milijardi franaka prihoda grupe u 2015. godini. Smatra se da beleži najbrži rast i da je isplativiji od ostalih, tradicionalnih delova Nestlea poslovanja Nestlea.

Izvor: SEEbiz