Istočna alternativa: Kampanja podrške održavanju referenduma o Danu republike!

0
293
Lijepljenjem plakata sa pozivom građanima da 25. septembra u što većem broju izađu na referendum i svojim glasovima potvrde da 9. januar ostane Dan Republike Srpske, Udruženje građana „Istočna alternativa“ danas je počelo svoju kampanju podrške održavanju referenduma.

„Kao što smo ranije najavili kampanju počinjemo iz Srebrenice i Brčkog, gdje ćemo danas lijepiti plakate podrške održavanju referenduma i pozvati građane da obavezno izađu na referendum“, izjavio je predsjednik ovog udruženja Vojin Pavlović.

On kaže da kampanjom žele da ukažu da je Republika Srpska iznad svega, a samim tim iznad visokog predstavnika i njegovih odluka, kao i svih ambasadora koji, mimo svih demokratskih pravila, srpskom narodu osporavaju pravo na referendum i izbor dana koji će obilježavati kao svoj praznik.

„Srebrenica je Republika Srpska i oni koji u njoj osporavaju održavanje referenduma, kao i u Brčko distriktu su neprijatelji Republike Srpske i srpskog naroda“, poručio je Pavlović.

U „Istočnoj alternativi“ smatraju da je 25. septembar istorijski dan za Republiku Srpsku i podržavaju predsjednika i institucije Republike Srpske da istraju u namjeri da referendum bude održan.

Predsjednik Udruženja građana „Istočna alternativa“ za opštinu Bratunac Miladin Mlađenović rekao je da kampanja podrške referendumu danas počinje i u bratunačkoj opštini lijepljenjem plakata i poziva za izlazak na referendum.

„Želimo da poručimo svima da Republika Srpska opstaje i da je ona država za srpski narod. Borimo se za Srpsku i njena dejtonska ovlašćenja i prava i pozivamo građane da izađu na referendum jer on ima istorijski značaj za sudbinu srpskog naroda i njegovu slobodu u okviru BiH“, istakao je Mlađenović.

Izvor: rtrs.tv