Biciklista poginuo dok je prelazio kolovoz na Klisanskom mostu!

0
422
Muškarac star 47 godina poginuo je jutros oko šest časova u saobraćajnoj nesreći na Klisanskom mostu.

Portparolka Hitne pomoći Mirjana Bursać rekla je za 021.rs da su intervenisali na poziv policije i da su na licu mesta mogli samo da konstatuju smrt nesrećnog čoveka.

Policija je saopštila da je nastradali biciklista iz Prištine, sa boravištem u Novom Sadu. Prema navodima policije, on je nastradao dok je gurajući bicikli prelazio kolovoz na mostu. Tada ga je udario automobil marke „mercedes“ koji je vozio meštanin Bačke Palanke star 64 godine.

Protiv vozača „mercedesa“ biće podneta krivična prijava za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Prethodnog dana  je čak osmoro ljudi povređeno u udesima koji su se desili na ulicama grada, a među njima je takođe bilo biciklista.

Čak tri udesa dogodila su se na Sentandrejskom putu kod „Univera“. Prvi se desio oko 11.30 časova i tom prilikom lakše su povređeni muškarac star 51 godinu i 24-orogodišnja devojka. Na istom mestu povređeno je i dvoje biciklista, jedan starosti 34 godine povređen je oko 15.15 časova, da bi oko 18 časova bio povređen drugi biciklista starosti 28 godina. Srećom povrede su naizgled bile lakše, kažu u Hitnoj pomoći.

Oko 11:30 časova udes se desio i na uglu Vardarske i Tihomira Ostojića, u kojem je povrede vratnog dela kičme i desne ruke zadobio muškarac star 56 godina.

Oko 18 časova, tri žene, starosti 43, 35 i 16 godina, povređene su na Futoškom putu kod GSP-a. One su zbrinute i prevezene u Urgentni centar, odnosno Dečiju bolnicu.

Izvor: 021.rs