Dodik: Referendum će biti održan!

0
245

BEOGRAD – Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je da će referendum o Danu Repubike, zakazan za 25. septembar, biti održan i da nema zabrane koja bi to mogla da spreči.

„Referendujm je 25. septembra i nema odlaganja. Ako nam ne daju (biracke) spiskove, onda će spiskove uraditi naša lokalna zajednica. Oni koji nisu na spiskovima će se upisati i glasati. Niko ne treba da brine o tome. Mogu da rade šta hoce, ali referendum ce biti održan“, rekao je Dodik za N1.

„Ne činimo ništa što bi moglo ugroziti mir. Poziv na referendum nije antidejtonska i antiustavna aktivnost. Nikakve price o secesiji nema“, izjavio je Dodik.

On je rekao da već dugo vremena Saveta za implementaciju mira (PIK) u BiH deluje na strani bošnjackih interesa.

„U suštini njihovo mišljenje odražava političke podrške kriminalu koje su činili Visoki predstavnici, od prvog do danas. To je uradeno ad hoc. U PIK-u nema zemalja koje su potpisale okvirni Dejtonski sporazum, kao što su Hrvatska i Srbija, a ima Turska i Japan koje nemaju veze s realnošću ovde“, rekao je predsednii RS.

Oni su mogli samo da sublimiraju izjave Bakira Izetbegovica, PIK deluje u funkciji sprovodenja bošnjacke politike, kazao je Dodik.

Izvor: Tanjug