„Biciklom na Festival“

0
334
NOVI SAD – Ovogodišnjoj ceremoniji svečanog otvaranja Festivala uličnih svirača, koji počinje 1. septembra u Novom Sadu, pridružiće se i biciklistička povorka. Okupljanje je u 19 časova na Trgu slobode.

U organizaciji Novosadske biciklističke inicijative, Cikloteke i Invictabike-a biciklisti i biciklistkinje uključiće se u povorku građana koja će se kretati Ulicom Modene i Bulevarom Mihajla Pupina, preko mosta „Varadinska duga“ do Beogradske kapije, gde će biti održana ceremonija svečanog otvaranja Festivala.

Povorku će predvoditi brazilski duo vizuelnih umetnika VJ Suave, takođe na biciklima, LIVE Vinyl Act sa muzikom na kvadriciklu, a tokom rute pripremljene su usputne interaktivne video-projekcije na okolnim fasadama.

Novosadska biciklistička inicijativa i organizatori Festivala ujedno pozivaju građane i građanke da i ostala dva dana trajanja manifestacije u Podgrađe dolaze biciklima, kako zbog negovanja zdravog životnog stila, tako i da bi se izbegle gužve u saobraćaju, jer će u popodnevnm i večernjim časovima ulice tog dela Petrovaradina biti zatvorene za saobraćaj.

Za sve posetioce koji na Festival dođu biciklima obezbeđen je privremeni parking za dvotočkaše, desno od mosta na ulazu u Podgrađe, navodi se u pozivu.

Festival uličnih svirača biće održan od 1. do 3. septembra u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, a detaljan program može se pronaći ovde.

Organizator manifestacije je Umetnička asocijacija „Inbox“ iz Novog Sada.

Izvor: RTV