DRAMATIČNO UPOZORENJE PUTINOVIH OBAVEŠTAJACA: Ustaški režim u saradnji sa NATO sprema ‘OLUJU 2’?!

0
430
Ustaški režim u saradnji sa NATO tajno priprema planove za upad u zapadni deo RS i etničko čišćenje Srba od Brčkog do Banjaluke i Mrkonjić Grada… Kao povod za napad bio bi iskorišćen teroristički napad

Hrvatski vojni i politički vrh u najvećoj tajnosti priprema planove za upad u zapadni deo Republike Srpske i novo etničko čišćenje Srba na prostoru od Brčkog do Banjaluke i Mrkonjić Grada!

Ovo dramatično upozorenje našim bezbednosnim službama pre dve nedelje dostavili su ruski obaveštajci, saznaje Informer!

„NATO prsti“

Kako prenose naši diplomatski izvori, ruske bezbednosne službe preko operativnih veza u Hrvatskoj došle su do konkretnih dokaza o opasnim namerama Hrvatske i NATO pakta.

Strašan ultimatum
Procena je da će Beograd, kad padne RS, morati da sluša i radi kako mu se diktira sa Zapada, odnosno da uđe u NATO i raskine sve veze sa Rusijom

– Plan upada u zapadni deo RS radi se pod firmom vojnih simulacija i vežbi, koje navodno imaju za cilj borbu protiv terorizma i pomoć civilima. Istina je, međutim, da Hrvati spremaju plan za novo etničko čišćenje Srba. Ne smem da govorim o detaljima, ali mogu reći da je Beogradu dostavljena poverljiva dokumentacija koja dokazuje šta sve Hrvati spremaju – kaže naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, u pravljenje planova za presecanje RS direktno su umešani NATO oficiri i instruktori.

– U spisima se navodi da treba formirati novo faktičko stanje na terenu. Kao povod za upad u RS iskoristio bi se teroristički napad u Hrvatskoj ili Federaciji BiH, u kome bi bilo na stotine žrtava. Zagreb bi onda, pod firmom borbe protiv terorizma, upao u Srpsku. NATO se formalno ne bi mešao u prvih sedam do deset dana krize, koliko Hrvati procenjuju da im treba da završe posao… Posle toga, Srbi bi bili prinuđeni da pristanu na unitarnu BiH, a od RS bi ostalo samo mrtvo slovo na papiru – prepričava izvor Informera, napominjući da Hrvati i NATO ovo vide i kao priliku za „finalno rešenje problema Srbije“!

– Kao krajnji cilj u spisima se navodi dovođenje Beograda u situaciju da nema drugog izbora nego da uđe u NATO! – ističe naš sagovornik. On dodaje da ovde značajno mesto ima i „faktor Kosovo“, budući da zapadni moćnici procenjuju da bi ‘još jedan vojni poraz’ naterao Srbiju da prizna lažnu državu Kosovo.

‘Kajove’ im trebaju za napad?!

Vest da Amerikanci u sklopu programa NATO saradnje poklanjaju Hrvatskoj 16 borbenih helikoptera ‘kajova’ dobija sasvim novi smisao u svetlu saznanja o planiranoj agresiji Zagreba na zapadni deo RS! Pitanje je, dakle, da li Hrvatima ‘kajove’ zapravo trebaju za napad na Srbe?!

– Procena je da će Beograd, kad padne RS i kad desetine hiljada Srba opet krenu u izbeglištvo, morati da radi kako Zapad diktira, odnosno da uđe u NATO i raskine sve veze sa Rusijom – objašnjava Informerov izvor.

Zvanično, niko juče nije hteo ovo da komentariše. Ipak, u više državnih adresa potvrđuju da postoje saznanja o ovim opasnim planovima. To je razlog zbog kog su intenzivirani pregovori o ruskoj vojno-tehničkoj pomoći Srbiji.

– Ne smemo nespremni da dočekamo eventualnu hrvatsku agresiju na RS. Ako neko hoće da se igra rata, moraće da računa na žestok rat u kom Srbija više nikad neće ustuknuti i ostaviti Srbe na milost i nemilost! – poručuje naš sagovornik.

„Pustinjska oluja“

Luka Petrović, sekretar SNSD Milorada Dodika, kaže da ga ovi podaci uopšte ne iznenađuju.

– RS se zalaže za vojnu neutralnost, što nekima na Balkanu smeta. Hrvatska ipak ne može da realizuje plan. Vreme je da zemlje u okruženju prihvate RS, i to ne samo kao „manji entitet“ u BiH – podvlači Petrović, dok stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević tvrdi da Hrvati ove namere gaje još od perioda Stjepana Mesića.

– Postojali su planovi za sinhronizovane napade na tri lokacije – Gradiška, Dvor i Brčko – kojima bi RS bila podeljena. Sve je smišljeno po američkom modelu „Pustinjske oluje“. Ovo treba ozbiljno shvatiti – zaključuje Galijašević.

Izvor: Informer