Podrška reformama u Vojvodini!

0
309

NOVI SAD – O reformama u oblasti evrointegracija Srbije i aktuelnoj političkoj situaciji u Vojvodini, potpredsednik Skupštine Vojvodine, Damir Zobenica razgovarao je u Novom Sadu sa poslanicom Bundestaga i članicom parlamentarne grupe za saradnju sa jugoistočnom Evropom, Iris Eberl.

Savezna republika Nemačka i dalje će pružati snažnu podršku Srbiji na putu ka Evropskoj uniji, a podrška je najavljena i započetim reformama u Vojvodini, potvrđeno je na današnjem sastanku potpredsednika Skupštine Vojvodine Damira Zobenice sa poslanicom u nemačkom Bundestagu Iris Eberl.

„Najviše me interesuje kako se vaša zemlja ekonomski razvija. Takođe , zanima me i položaj nemačke manjine sa čijim predstavnicima sam se susrela juče“, rekla je Iris Eberl.

Kada je reč o položaju nemačke manjine, Zobenica je najavio izgradnju spomenika žrtvama Nemačke nacije koji su stradali u dešavanjima nakon drugog svetskog rata, a koji će biti izgrađen u Temerinu. Govoreći o radu Skupštine Vojvodine, Zobenica je rekao da u njoj postoji kulturan i civilizovan način diksusije.

„Želim da čujemo primere dobre prakse što se tiče parlamentarnog života u Nemačkoj i da pokušamo da primenimo dobre stvari u budućem periodu u Skupštini Vojvodine“, naglasio je Zobenica.

Poslanica iz nemačke obaveštena je o kapitalnim projektima u Vojvodini, kao štoi su izgradnja novog kliničkog centra i nove zgrade RTV-a, ali i izgradnja auto-puta Novi Sad–Ruma i takozvane Bantske magistrale. Obećala je je podršku Nemačke kandidaturama Grada Novog Sada za evropsku prestonicu kulture i mladih.

Izvor: RTV