Futog: JKP „Put“ izvodi završne radove na asfaltiranju sportskog terena!

0
2417

NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević danas je obišao Osnovnu školu „Miroslav Antić“ u Futogu gde JKP „Put“ izvodi završne radove na asfaltiranju sportskog terena i staza u okviru škole, a u toku su radovi na postavljanju ivičnjaka, asfaltiranje, postavljanje ploča, kao i popravka i asfaltiranje sportskih terena.

Vučević je rekao da se nalazimo u jeku građevinske sezone u oblasti putne privrede i infrastrukture u Novom Sadu, a da JKP „Put“ po nalogu JP „Zavod za izgradnju grada“ vrši radove na infrastrukturi u dvorištu navedene škole, pre svega na stazama i sportskim terenima.
„Mislim da će učenici koji pohađaju ovu školu biti obradovani početkom nove školske godine kad vide novi sportski teren i sređeno dvorište“, rekao je Vučević i dodao da će grad nastaviti da ulaže u osnovne i srednje škole na teritoriji Grada Novog Sada, kako u gradskim, tako i u prigradskim delovima Novog Sada.

Prema Vučevićevim rečima, JKP „Put“ radi maksimalnim kapacitetom i ulazi u epicentar radova ove sezone, a Grad Novi Sad je u potpunosti stao iza planova za unapređenje putne infrastrukture.

„Odlukom o rebalansu u julu ove godine, Grad je izdvojio dodatnih 400 miliona dinara za održavanje putne infrastrukture i to je jasan pokazatelj sprovođenja jedne odgovorne politike i pravilnog pristupa u rešavanju te vrste problema, koji pogađa veliki broj ljudi, a tiče se putne privrede i saniranja infrastrukturnih nedostataka“, istakao je Vučević.

Direktor Osnovne škole „Miroslav Antić“, Kristijan Horvat, izrazio je veliku zahvalnost Gradu Novom Sadu koji kontinuirano ulaže u tu školu, tako da je nakon sanacije i obnove krova škole, za šta je Grad izdvojio oko 17 miliona dinara, sada na red došlo i veliko uređenje dvorišta.

„Time utičemo i na bezbednost dece, koja će se od ove školske godine igrati na jednom uređenom i kvalitetnom igralištu i terenima, a kada je sve sigurno i bezbedno, onda dolazi i velika radost“, rekao je Horvat.

On je istakao da školu očekuje i realizacija projekta energetske efikasnosti, čime će, kako je kazao, ta škola u budućnosti, kao direktni korisnik budžeta Grada, smanjiti troškove održavanja.

Izvor: RTV