Pokradeni izbori u Srbiji, održani 24. aprila 2016. godine!

0
496

Pokret Dosta je bilo Saše Radulovića saopštio je da je Misija Oebs koja je posmatrala parlamentarne izbore u Srbiji 24. aprila, u konačnom izveštaju iznela brojne nepravilnosti ovog procesa.

To je, kako kažu, potvrda svega što je pokret govorio – da je Vučić, uz zloupotrebu državnih resursa, kontrolisane medije i naknadno „štimovanje“ ponavljanja izbora, manipulisao izbornom voljom građana i isfabrikovao izborni rezultat.

– Oebs je od neregularnosti naveo zloupotrebu državnih funkcija, pritisak SNS-a na birače, naročito zaposlene u javnom sektoru, kupovinu birača raznim oblicima socijalne pomoći, tajnost biračkog spiska, nedostatak transparentnosti u procesu registracije birača, neregularno čuvanje džakova sa glasačkim listićima čak i po privatnim kućama predsednika biračkih odbora iz SNS-a – navodi DJB delove izveštaja u kojem je primećena i pristrasnost medija i sveprisutna autocenzura.

Najzanimljivije je, kažu, da je misija Oebs utvrdila da je Republička izborna komisija „štimovala“ gde će ponoviti izbore i to tako što je prihvatila nezakonitu „metodologiju“ predsednika Republičkog zavoda za statistiku da greške sortira na „teške“ i „manje“.

Izvor: Vesti-online