Orban: Još jedna ograda na granici sa Srbijom!

0
338

BUDIMPEŠTA/VARŠAVA – Mađarska planira da izgradi još jednu ogradu na svojoj južnoj granici sa Srbijom, kako bi sprečila ulazak migranata, izjavio je danas mađarski premijer Viktor Orban.

Orban je rekao da će nova ograda, koja će biti izgrađena pored već postojeće, ojačati odbranu kako bi se sprečio eventualni priliv na stotine hiljada ljudi ukoliko se turska politika prema migrantskom pitanju promeni, preneo je Rojters.

zica ograda madjarska granica izbeglice migrantiTanjug (Nemanja Jovanović)

„U toku su tehničke pripreme za podizanje obimnijeg odbrambenog sistema pored već postojeće linije odbrane koja je (prošle godine) brzo izgrađena“, naveo je Orban.

Britanska agencija navodi da je ograda, podignuta duž mađarske južne granice sa Srbijom i Hrvatskom značajno smanjila priliv migranata.

Za zajedničku evropsku vojsku

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da bi Evropska unija trebalo da počne da radi na formiranju zajedničke evropske vojske.

Orban, oštar kritičar migracione politike EU, istakao je da bi bezbednost trebalo da bude prioritet Evrope.

„Trebalo bi da pitanje bezbednosti istaknemo kao prioritet i da započnemo proces zajedničke evropske vojske“, rekao je Orban, preneo je Rojters.

On je to izjavio na konferenciji za novinare posle sastanka „Varšavske grupe“ sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Varšavi.

Izvor: RTV