Novosađani žele Gradski bolnicu, a mladi megalomanski šoping centar

0
492
Izgradnja Gradske bolnice, koju je najavila svaka lokalna vlast u poslednje dve decenije varajući tako građane pred izbore, prioritet je za Novosađane koji žive u gradu u kojem se broj stanovnika duplirao od devedesetih.

Čak dve trećine njih (65,2%) se u anketi koju je po upitu Radija 021 sprovela agencija Ninamedija izjasnilo da bi im to bio prvi zadatak kojem bi se posvetili da su oni gradska vlast.

Među odgovorima o važnim investicijama za Novi Sad, 12% se opredelilo za tramvajsku liniju, a tek svaki deseti za novu zgradu Radio-televizije Vojvodine.

U ponuđenim odgovorima pred Novosađanima se našla i izgradnja modernog Doma kulture i tu ideju podržava njih 6%, a neverovatno zvuči podatak da bi, da su vlast, čak 3% građana gradilo najveći šoping centar na Balkanu.

U ovoj anketi mladi su ubedljivo najveća grupa koja se izjašnjava da bi gradili šoping centar. Inače, žene su više nego muškarci opredeljene za Gradsku bolnicu, dok više muškaraca od žena preferira izgradnju tramvajske linije.

Porastom godina starosti opada broj onih koji bi gradili tramvajsku liniju, a raste broj onih koji bi gradili novu zgradu RTV-a. Za novu zgradu RTV je više građana iz gradskog, a za bolnicu više iz vangradskog dela Novog Sada.

Istraživanje je sprovedeno u periodu od 10. do 15. avgusta, telefonskim anketiranjem na reprezentativnom uzorku od 1.200 ispitanika na teritoriji grada Novog Sada.

Izvor: 021.rs