PRLAINOVIĆ RAZBESNEO VUČIĆA!

0
5814

Naprednjaci su planirali da premijer dočeka sportiste na aerodromu a da se onda sa njima preveze do balkona Skupštine grada, međutim Prlainovićev iskren govor u direktnom prenosu RTS raspametio je Vučića i naterao ga da odustane od toga, saznaje Oslobođenje u Vladi Srbije..

SNS je prvo aktivirao stranačke botove koji su preko društvenih mreža i u komentarima u medijima koji su smeli da prenesu video pokušali da diskredituju sportistu, ali je većina građana stala u odbranu osvajača olimpijskog zlata za Srbiju. Kada su Vučiću rekli da botovi ne mogu da odrade posao, on je naredio da se hitno za sutra zakaže konferencija za medije na kojoj će govoriti o ulaganju u sport, tvrdi sagovornik Oslobođenja

– Premijer će odgovoriti i na mnoge laži i neistine koje su povodom ulaganja države u vrhunski sport, poslednjih dana u javnosti iznosili pojedini političari i neki medijski poslenici”- saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima Vlade Srbije.

Vučić je planirao da olimpijske uspehe okrene u svoju korist, ali sada mora da se pravda zbog toga što je dozvolio dalje propadanje srpskog sporta. Naš sagovornik je psihičko stanje premijera opisa kao „teško“.

Podsetimo se šta je Prlainović izjavio:

„Nije trenutak da se priča o tome, ali vi novinari i mediji u Srbiji, krenite slobodno već od preksutra. Znate sve što treba, ne moramo mi sportisti da se zameramo političarima, ministrima, vrhu države. Vi dobro znate šta je potrebno sportu“, počeo je emotivno izlaganje Andrija Prlainović.

Uspeh vaterpolista, i uopšte srpskih sportista na Olimpijskim igrama nije rezultat plasnog ulaganja, smatra Prlainović.

„Ovih osam ili devet medalja na OI u Riju nisu rezultat programskog ulaganja u sport, nekog sistemskog ulaganja. Znamo da nijedan vaterpolo klub u Srbiji trenutno ne postoji, praktično svi vodeći klubovi su pred stečajem. Nemam šta da dodam na to. Vi ste oni koji kontrolišete šta će se pojavljivati u medijima.

Uopšte nije pitanje medijski tretman reprezentacije, nego sporta. Nadam se, tačnije uveren sam da će se to popraviti od sada. Mi smo sa svoje strane uradili sve što moćemo“, zaključio je Prlainović. Srbija je na Olimpijske igre poslala četiri klupska sporta i sve četiri reprezentacije su se okitile medaljama. Uspeh tim veći jer je u svakom od tih sportiva situacija u klubovima, koji proizvode vrhunske igrače i reprezentativce, prilično loša.“

Izvor: intermagazin.rs