VOLI SVOJ POSAO: Kad Jorgovanku pitaju da li želi drugi mandat

0
359

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković izjavila je da mnogo voli posao koji radi i da je njen cilj da doprinese boljem životu građana Srbije.

„Moja želja nije da me vole već da ne mogu da mi ospore rezultate koje postižem zahvaljujući velikom iskustvu i negubljenju osećaja za stvarnost“, rekla je Tabaković novinarima odgovarajući na pitanje da li želi drugi mandat na čelu NBS.

Istakla je da je ponosna što ni posle četiri godine koliko je na mestu guvernera, nije promenila odnos prema stvarnosti i da njena „najveća ekstravagancija“ što je ostala normalna i osetljiva na sve ono što se dešava građanima.

„Ne funkcionišem pod pritiskom. Nisam stručnjak za sve. I kad sam bila poslanik bila sam ekonomista, nikad politikant“, kazala je Tabaković.

Guverner NBS je jedna od najplaćenijih državnih funkcija, s obzirom na to da je, prema pisanju Blica, Jorgovanki Tabaković u aprilu prošle godine „legla“ plata od 554.426 dinara, skoro 10.000 više nego u martu iste godine. To je trenutno više od 10 prosečnih plata u Srbiji.

Guvernerka je mesec dana kasnije izjavila da plate u ovoj instituciji nisu tajna, kao i da je njena plata srazmerna važnosti funkcije koju obavlja.

Izvor: N1, Blic