Izmeštanje vojnih objekata iz Novog Sada

0
756
Novi Sad, 20. aprila 2016 - Ministar odbrane Zoran Djordjevic i nacelnik Generalstaba Vojske Srbije general Ljubisa Dikovic, sa saradnicima, sastali su se danas sa gradonacelnikom Novog Sada Milosem Vucevicem u novosadskoj Gradskoj kuci. Tom prilikom bilo je reci o realizaciji Master plana, kao i o izmestanju objekata Vojske Srbije izvan gradskog jezgra na lokaciju Majurska ada. FOTO TANJUG / JAROSLAV PAP / bb

Ministar odbrane Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković razgovarali su danas sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem o izmeštanju objekata Vojske Srbije izvan gradskog jezgra.

Preovlađujuća tema je bila realizacija onoga što je osmišljeno pre 11 godina, ali u čiju realizaciju se na žalost nije krenulo.

„U pitanju je izmeštanje Vojske Srbije iz grada, odnosno napuštanje kasarne u samom gradu i izgradnji savremene vojne baze koja bi ispunjavala sve uslove Vojske Srbije“, rekao je Vučević, saopšteno je iz njegovog kabineta.

On je naglasio da predstoji realizacija razmene nepokretnosti sa Vojskom Srbije, koja je već u finalnoj fazi, a da se radi o zoni na Limanu 4 pored Rečne flotile, kao i o proširenju groblja u Petrovaradinu, odnosno o razmeni nepokretnosti na Trandžamentu, što je izuzetno značajno za stanovnike Petrovaradina.

Đorđević je istakao da je reč o zajedničkoj inicijativi, kao i da je vrlo brzo postignut dogovor oko najvažnijih pitanja.

„Obavio sam razgovore u Ministarstvu odbrane i sa načelnikom Generalštaba i Vojska Srbije je zainteresovana za rešavanje pomenutih pitanja. Ovo je nastavak onoga što radi Vlada Srbije, a to je da uposlimo sve što možemo, a sve u svrhu razvoja i države i lokalne samouprave“, naglasio je on.

FoNet