Kandidati liste NOPO na psihijatrijskoj proceni

0
523

Prva trećina kandidata sa liste „Nijedan od ponuđenih odgovora“ uradila je opštu psihijatrijsku procenu u ovlašćenoj instituciji, da su mentalno zdravi i sposobni za obavljanje javne funkcije.

U ovoj partiji smatraju da bi takvu, pa čak i rigorozniju vrstu pregleda, ubuduće morali da obave svi pre zauzimanja bilo kog rukovodećeg položaja u javnoj upravi.

Ne želimo da se iscrpljujemo u političkim parolama, praznim obećanjima ili velikim temama kojima partije zaokupljaju narod, dok s druge strane sarađuju međusobno na svoju korist, a zaboravljaju na običnog građanina. Koren svih problema sa kojima se suočavamo je partijska korupcija i mislimo da je došlo vreme da se građani ujedine oko zajedničkih potreba, da preuzmu odgovornost i inicijativu za rešavanje nagomilanih problema koji su mahom posledica neodgovornog ponašanja vodećih partija i njihovih funkcionera. Sigurni smo da je ovo samo prvi korak u formiranju šireg građanskog fronta koji će konačno stati na put partijskim zloupotrebama koje su prevršile svaku meru„, navode u NOPO.

Kako kažu, spremni su da podrže sve inicijative u Skupštini grada za koje ocene da su u interesu Novosađana, bilo od koga da dolaze.

Međutim, o podršci neće odlučivati pojedinci ili neke interesne grupe, nego svi naši članovi, većinskim glasanjem. Na ovaj način želimo da vratimo istinsku demokratiju u proces odlučivanja o bitnim pitanjima za Grad. Takođe, svi naši odbornici (ukoliko ih bude) biće u obavezi da putem informacionih tehnologija izveštavaju birače o svom radu, kao i visini zarade koje ostvaruju na osnovu odborničkog posla. Želimo da odbornici zaista prenose poruku svojih birača i da budu u stalnom kontaktu sa njima„, kaže se u saopštenju uz ocenu da je njihov cilj je jednostavan i jasan: Novi Sad – u rukama cvih građana Novog Sada.

Podsetimo, lista Nijedan od ponuđenih odgovora samostalno učestvuje na lokalnim izborima u Novom Sadu 24. aprila pod rednim brojem 16, a na njoj je 26 kandidata.

Ranije je saopšteno da je čine ljudi koji nisu bili profesionalno angažovani u politici i nisu bili na javnim funkcijama, te da su svi potpisali izjavu kojom se obavezuju da ni po koju cenu neće stupati u koalicije sa strankama ili grupama koje su u bilo kom periodu u poslednjih 15 godina učestvovali u formiranju vlasti u Novom Sadu.

Autor: 021.rs