Novosađani obećali bolji život i nezavisno Kosovo

0
450

Grupa Novosađana, zajedno sa timom Popul(ar)ističkog rečnika demagogije igrali su danas demagoške igre u Dunavskom parku, aludirajući na uvek aktuelna obećanja političara.

Novosađani su učestovovali u nekoliko igara, među kojima je i davanje predizbornih obećanja građanima, stvaranje koalicija, uz kupovinu glasova i botova i druge mahinacije sklone političarima.

U igri su učestovale tri ekipe: Radikalno demokratska socijalistička levičarska partija Srbije, Stranoplaćeničko udruženje građanki i Stranka kosovskih junaka.

Sve tri partije trudile su se da građane što više stave u veo obećanja i laži. U prvoj igri su igrači pogađali izjave, među kojima je bio poznati vazduplohov Zorana Babića, ali i koncert Betovena kojeg je zamalo slušao Dragan Marković Palma. U drugoj igri su takmičari dali najbolja obećanja, među kojima je obavezno spasavanje Železare, saradnja sa MMF-om i drugo. Žiri u sastavu prisutnih građana ocenio je koje su bile najbolje.

Takmičari su analizirali i izjave srpskih političara, među kojima je interesantna bila poznata nedavna izjava Krkobabića o glasanju i penzijama, ali i Vučićeva o dugovima za struju porodice Karađorđević.

Na kraju igara su učesnici kupili nekoliko medija, ali i oformili stručno ministarstvo od svojih i pozajmljenih kadrova. Popul(ar)istički rečnik demagogije je projekat Otvorene komunikacije, u kome se na argumentovan i sarkastičan način rekostruiše populizam i demagogiju u javnim govorima u Srbiji.

Takmičenje u Demagoškim igrama bez granica je osmišljeno u svrhu popularizacije projekta i samog rečnika i održaće se u Nišu, Beogradu i Novom Pazaru. Sledeće igre održaće se u Beogradu.

021