Beočin: Političar u trci za vlast kao kauboj

0
1563

Predizborna kampanja postaje sve zanimljivija zahvaljujući lokalnim političarima.

Tako je Goran Kalabić Kalaba iz Beočina istakao kandidaturu za odbornika, sa plakatima zakucanim na stabla, na kojima je predstavljen kao kauboj.
Kalabić je za potrebe kampanje dizajnirao više plakata s raznim porukama u stilu Divljeg zapada, između ostalih, da birači „gađaju u šesticu“ i da „Beočin čeka šerifa“. Pritom je na reklamnim materijalima odeven kao kauboj i naoružan pištoljem.
Takođe, Kalabić s plakata poručuje da se „u beočinskoj opštini nikad gore nije živelo“.
„Sirotinje se sete samo pred izbore““, „U službi naroda, naša je parola“, „Zaokruži 6, glasaj za sebe“, slogani su ovog nesvakidašnjeg kandidata za opštinskog odbornika.
Kalabić kaže da on već četvrti put učestvuje kao predstavnik grupe građana na izborima u Beočinu, gde vlast trenutno drže naprednjaci, tačnije preletači iz DS i LSV u SNS.
„Bio sam odbornik u sazivu opštine u prošlom mandatu. Ceo život se borim sam, evo opet sam sam protiv svih. Došao sam na originalnu ideju da se predstavim kao kauboj jer smatram da je naša država kaubojska. Imam decu i želim da i moja deca imaju decu. Običan sam radnik, prodajem pasulj, dok moja žena radi i ima pritiske od naprednjaka. Ovde su sve sami zelenaši i funkcioneri sa kupljenim diplomama, to je strašno“, objašnjava on.
Kaže da mu je u pomoć pritekao drug da bi realizovali ovu ideju sa plakatima.
„Plakat sam ja osmislio, a drugar iz Novog Sada mi je to uradio. Imao sam ovih dana neka posla, pa su moji drugari okačili i izlepili te plakate po Beočinu, ali ću posle ići po celoj opštini i svaka kuća će dobiti“, ističe on za Kurir.
Marketinški stručnjak i direktor agencije „Pragma“ Cvijetin Milivojević smatra da je u pitanju originalna kreacija.
„Ovo je apsolutno neobično, čak i mesto na kom je plakat postavljen, što liči na vreme Divljeg zapada. Muškarci koji su u detinjstvu bili pod uticajem te literature potpuno shvataju poentu. Imate asocijaciju koja je potpuno jasna, a u pitanju su strip junaci koji su bili šerifi. Najpoznatiji pozitivac u vesternu, u kaubojskim filmovima, bio je glumac Džon Vejn. Čitava ova foto-montaža sa metom i porukama skreće pažnju. Simbolika je jasna, a u pitanju su red, rad, disciplina, sigurnost, pa pomalo i neustrašivost“, objašnjava Milivojević.
Autor: Kurir