NS: Za vikend otvaranje Dino parka

0
738

Za tri dana Novi Sad dobija prvi i jedini naučno-zabavni park, koji će zbog svog bogatog sadržaja postati nezaobilazna turistička atrakcija i omiljeno mesto Novosađana. Svečano otvaranje predviđeno je za dane vikenda, u subotu i nedelju, 16. i 17. aprila 2016. godine.

Dino park pruža jedinstvenu celodnevnu i višednevnu zabavu i edukaciju za sve uzraste. Pored Stalne izložbe replika dinosaurusa i pratećih sadržaja, Dino tim organizuje kreativne radionice za decu i specijalne vikend programe.

U subotu, 16. aprila počinje sa radom Dino sportska radionica – probudite u Vašem detetu sportski duh. Neka se takmiči, vežba i razvija sportske veštine. Da li su Vaša deca do sada imala priliku da crtaju dinosaurusa okružena replikama dinosaurusa u prirodnoj veličini? Dino likovna radionica budi i razvija maštu kod najmlađih. Prvog dana u Dino park stiže i Branimir Rosić i „leteće gitare“, koji će zajedno sa decom organizovati mini interaktivni koncert.

Nedelja, 17. april biće u znaku plesa. Dino radionica Vreme je za ples upoznaće decu sa najrazličitijim plesovima. A ako vaša deca do sada nisu imala priliku da gledaju i slušaju Dino hor ili možda da učestvuju u njemu, tačno u podne uživaće u tome. Neka Vaši klinci postanu Dino istraživači. U nedelju će biti organizovana i specijalna potraga za blagom. Zaronite u pesak i probudite u Vašem detetu malog istraživača. Drugog dana otvaranja biće organizovana izrada stonog fudbala, kao i jedno veliko takmičenje. Za kraj programa prvog vikenda Dino tim zajedno sa Branimirom Rosićem organizuje muzički kviz.

Dino park će i svakog narednog vikenda pripremati kreativno-edukativne sadržaje prilagođene najrazličitijim uzrastima dece.

Takmičenje u traženju Dino jaja biće organizovano 23. i 24. aprila, kao i predstava mađioničara, Dino ekološka radionica – sačuvajmo planetu Zemlju. Kao i prethodnog i ovog vikenda Vaša deca mogu postati Dino istraživači, a u Dino kreativnoj radionici upoznaće zanimanje cvećar – u Dino parku moći će da sade cveće.

Od 29. aprila, pa sve do 3. maja Dino tim je osmislio kako da kvalitetno provedete produženi praznični vikend. Deca će moći da farbaju jaja dinosaurusa, pevaće se uskršnje pesmice, takmiče se u kucanju uskršnjih jaja. Biće organizovan muzički kviz i Dino karaoke parti. Ovoga puta deca se upoznaju sa zanimanjem pekar i mese testo. U Dino kreativnoj radionici izrađivaće nakit od perlica i slamki, a Dino tim će za klince u stilu Robinzona Krusoa organizovati obuku o preživljavanju. Muzička podrška za praznik biće „Limanski bećari“, dečji rok koncert Kulturno sklonište sa Petrom Jelićem iz Yu grupe i Biseri liciderskog srca – deca i tamburaši.

Radno vreme Dino parka je svakog dana od 10 do 17 časova, dok je organizacija rođendana predviđena u terminu od 17 do 20 sati. Celodnevna ulaznica u Dino park za decu košta 200, za odrasle 300 dinara, dok se za kupovinu 15 i više karata odobrava popust od 10 odsto. Vreme boravka u parku za posetioce je neograničeno ( u okviru radnog vremena ).

RTV