Pajtićeve četkice za zube ili kako su demokrate uzimale pare od građana Vojvodine!

0
707

Afera sa četkicama za zube koje su navodno podeljene osnovnim školama do danas nije rasvetljena.

Navodi se da pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Dragoslav Petrović i predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić, nikada nisu objavili nijedan ugovor, da bi sakrili kako je potrošeno 35 miliona evra.

Na sednici Pokrajinske vlade 03. septembar 2014. je prihvaćen informacija o realizaciji donacije DOO „DENTOSAN TRADE“ iz Novog Sada, kojom se realizuje isporuka robe domovima učenika i školama za obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju i osoba sa invaliditetom u AP Vojvodini, čija vrednost iznosi 13.962 evra.

Kako se troše vojvođanske pare, pokazuje primer firme ‘Dentosan trade’ iz Novog Sada. To preduzeće dobilo je najmanje 151.612 evra subvencija za uvođenje nove tehnologije za proizvodnju četki. Poklonjeni novac preduzeće je ‘vratilo’ isporukom 142.927 malih četkica za zube, čiju je vrednost Petrovićev Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj procenio na svih 74.322 evra i još 106.560 velikih četkica za zube po ukupnoj ceni od 59.673 evra

Četkice su „podelljene“ osnovnim školama za učenike sa smetnjama u razvoju u Vojvodini. Za te pare deca su mogla da dobiju potrebnije stvari, a neizvesno je da li su im četkice za zube uopšte podeljene. Preduzeće Dentosan trade imalo je samo dvoje zaposlenih kad je dobilo subvenciju, zatim nijednog, a potom je likvidirano.