Novo zanimanje: čuvar stranačkih bilborda

0
451

Da bi zaštitili bilborde od predstavnika drugih političkih opcija i nezadovoljnih građana, koji ih gađaju crvenom farbom, članovi koalicije „Miroslav Aleksić – Zajedno sa narodom“ su zadužili aktiviste ih čuvaju.

Bilbordi koalicije „Miroslav Aleksić – Zajedno sa narodom“, koju u Trsteniku čine Narodni pokret Srbije i Socijaldemokratska stranka Srbije, u nekoliko navrata bili su na meti političkih oponenata tako da su tim povodom organizovali i konferenciju za novinare.

„Ovaj vandalski čin nije samo napad na nas odbornike. Ovo je napad na naše porodice, napad na naše prijatelje i sve naše istomišljenike“, rekla je portparolka koalicije Jelena Vukčević.

U izbornom štabu koalicije su za „Blic“ rekli da je gađanje njihovih bilborda, nakon što su postavili čuvare, prestalo te da je predizborna kampanja poprimila mirniji tok.

NPS i SDS su Trsteniku u protekle četiri godine u koaliciji sa socijalistima, i čine ubedljivu većinu u lokalnoj skupštini. Srpska napredna stranka je takođe bila deo vlasti, ali je pre nekoliko meseci povukla kadrove i otišla u opoziciju.

Inače, proteklih dana ja u više gradova u Srbiji zabeleženo uništavanje bilborda različitih stranaka, pa su tako u Novom Sadu uništeni bilbordi koalicije „DSS-Dveri“, dok se u Bujanovcu to isto dogodilo sa bilbordom SNS-a.

Blic