Šešelj: Možda sam mogao bar malo da dobijem da ne bi besneli protivnici Srba

0
257

Možda sam mogao bar malo da dobijem da ne besne srpski neprijatelji i oni koju si antisrpski nastrojeni, rekao Vojislav Šešelj lider radikala, na koferenciji za novinare povodom današenjeg izricanja oslobađajuće presude u Haškom tribunalu.

– Malo pre su me moji saradnici obavestili o presudi. Posle tolikih procesa nevino optuženim Srbima, konačno su se pojavila dvojica časnih sudija, koji su pokazali da su čast, profesionalizam i obraz iznad političkog pritiska i sa pravnog aspekta doneli jedinu moguću presudu – rekao je Šešelj.

On je odgovarajući na pitanje novinara rekao da se ne oseća krivim.

Na početku konferencije upitao je novinare zašto su danas došli u ovolikom broju, aludirajući na to da li se desilo nešto važno, i u šali dodao da je trebalo i ulaznice da naplaćuju.

– Možda sam mogao bar malo da dobijem da ne besne srpski neprijatelji i oni koju si antisrpski nastrojeni – rekao Šešelj.

On je izrazio žaljenje što Milan Martić, Zdravko Tolimir i Radovan Karadžić nisu imali u sudskom veću čase sudije.

Prema njegovim rečima, njegov stav prema Haškom tribunalu, kao antisrpskom sudu, nije se ni za dlaku promenio.

– Kada sam krenuo u Hag znao sam da ću raskrinkati sva lažna svedočenja i falsifikovana dokumenta – rekao je Šešelj.

Možda na onih 12 tražim još dva miliona odštete

Gvoreći o zahtevu za odšetu, Šešelj je rekao da bi sada mogoa da dopuni svoj zahtev za još dva miliona, na dodatnih 12 miliona, s obzirom na patnju koju je doživeo za ovo vreme provedeno na slobodi do izricanja presude.

Novac za SRS i kao donacija kulturnim ustanovama

Odgovorajući na pitanje novinara na šta će potrošiti novac od odštete ukoliko je dobije, Šešelj je rekoa da će najviše otići za SRS, ali i u dobrotvorne svrhe.

– Najviše bih voleo da doniram novac Srpskoj književnoj zadrugi, Matici srpskoj i voleo bih da finansiram štampanje celoukupne srpske književnosti do Vuka Karadžića – rekao je Šešelj.

Čekam poziv moje drage Kolindice

On je zamoljen da prokomentariše izjave iz regiona na oslobađajuću presudu, rekao da ga ne zanima šta misle u regionu.

– Ako reakcije iz Zagreba i Sarajeva budu bezobraznije nego što je to podnošljivo, moraće da se plaše moje reakcije. Prošli put kad su krenuli đonom protiv mene, 2014. godine, promenio sam im celu kadrovsku strukturu. Oterao sam Josipovića, pa Milanovića, a na vlast sam doveo moju dragu Klindicu. Sad čekam da me Kolindica pozove u zvaničnu posetu – rekao je Šešelj.
Blic