Da Rusija postane Srbiji ono što je Amerika Izraelu

0
379
Nas iskreni prijatelj je Rusija koja se kroz istoriju, ali i u današnje dane pokazala i dokazala da je istinski prijatelj Srbije, jedina koja je uzela u zaštitu Srbiju kao sto je Amerika štitila Izrael.
 
421932994_84798-1
Postoji velika sličnost između naroda Izraela i srpskog naroda. Obe države imaju za svoj temelj krv i kosti svojih predaka. Naročito u Drugom svetskom ratu gde su i jedni i drugi ubijani na najzverskije načine. Očigledno da se žrtve ne vrednuju isto, jer nekoliko decenija kasnije srpski narod se ponovo našao u zbegu i krvnički je ubijan, oteto mu je srce Kosovo i Metohija, rušene su zgrade, mostovi, spisak nema kraja.
Amerika je 40-ih godina 20. veka pomogla Izraelu da napravi svoju državu, a danas njihov odnos je takav da jedni druge nazivaju braćom. I Srbi imaju velkog brata, a to je Rusija. Ona se danas bori da vrati srpskom narodu dostojanstvo i najbitnije da izgradi savremenu državu koja će biti jaka i koju će u budućnosti teško ko moći više da napadne i razara.
Odnos koji imaju Amerika i Izrael je ne samo ekonomski, već i kulturni, religijski i diplomatski a na prvom mestu vojni i Amerika je ta koja pruža svu vojnu pomoć Izraelu u borbi za svoj opstanak. Rusija to želi isto da pruži Srbiji jer odnos ova dva naroda je prožet viševekovnim bratskim odnosom. Kada je bilo najteže, veliki brat je štitio i pomagao malom bratu. Nemojmo zaboraviti Prvi svetski rat, kada je carska Rusija bukvalno zapretila zapadu da se Srbija mora zaštititi i ako ona sama nije imala snage, ali ušla je u bitku da bi spasila svoga malog brata. Pored istorijskih i kulturnih veza, najjača je duhovna, pravoslavna.
Danas više nego ikada je potrebno da se produbljuje bratski odnos, jer od velike je važnosti radi spasenja srpskog naroda da rusko prisustvo u Srbiji bude sveprisustvo. Da Rusija postane Srbiji ono što je Amerika Izraelu.Aleksandar Đurđev, jedan od lidera Srpsko ruskog pokreta Rodoljubi

Izvor / rodoljubi.rs