Vučić priznao da u Srbiji odlučuje „strani faktor” i tvrdi da će odlučivati još više – ako on ne bude vlast

0
357

Na predizbornom skupu PUPS rekao: “Ne žele svi stabilnu, veoma snažnu vladu Srbije. Nekima ne odgovara da imamo čvrst i jasan stav po pitanju Kosova i Metohije, Republike Srpske, a ako budemo imali nedovoljno glasova, pa moramo da uvodimo neke treće i pete, onda bi strani faktor mogao biti značajno jači nego što je danas, da odlučuje mnogo više i da tajkuni odlučuju”
PLAŠENjE: Upozorio penzionere: Ili će biti ukazano narodno poverenje koaliciji koju on predvodi ili će zemljom neko drugi vladati, jer on, pojasnio je, ne želi da pravi kompromise sa politikom prošlosti, koja je pljačkaškom privatizacijom uništila zemlju ili je neodgovornom politikom dovela u izolaciju.
Vučić ponovo izgovorio da su penzioneri preuzeli veliki teret na sebe zbog teških mera koje je trebalo da budu donete, da su oni bili hrabri i razumeli šta je država i sa kakvim problemima se suočava. Pa naglasio: “Mislim da penzioneri jesu najveći teret izdržali, ne samo zbog fiskalne konsolidacije, već zato što su stavili svoj lični interes iza interesa Srbije i budućih generacija. Bezbroj puta su svoju ljubav prema Srbiji dokazali”
Još im je predočio: „Poslednjih dana čuo je bezbroj puta zahteve da žene idu u penziju sa 55 godina, što je prokomentarisao kao zahteve neznalica, jer kako je objasnio, u tom bismo slučaju u prvoj godini kreirali deficit 2,5 milijardi veći nego danas, te bi država bankrotirala za samo godinu dana”
FAKTI: Cela Vučićeva igra sa penzionerima imala bi makar elementarnu korektnost pod jednim uslovom: da je na bilo koji način pitao penzionere – da li žele da se žrtvuju za Srbiju koju on predvodi i za buduće generacije, da li žele da budu „junaci Srbije” za Vučićeve ere. Ovako, zavukao im samovoljno i samovlasno ruku u džep, pa taj čin pere hvaljenjem penzionera i još im preporučuje da ponovo glasaju za PUPS koji se u vladi držao kao stranka koja nema ništa protiv da se njeni glasači opljačkaju. Sve uz mantru: to je bio jedini izlaz, to je jedino moglo da spase Srbiju, bravo spasioci Srbije…
PREMIJER Aleksandar Vučić rekao je danas da je najvažnije pozvati sve građane da izađu na izbore, jer neizlaskom daju glas direktno onima koji bi Srbiju da vrate u prošlost.

On je na predizbornom skupu Partije ujedinjenih penzionera u Beogradu upozorio i da građani treba da razmisle kome daju glas, odnosno kome bi poverili svoju decu i unuke i kome bi u ruke dali našu budućnost.

Ovo, dodao je, nisu izbori za to ko će ostati u vladi ili ko će u nju da uđe, već izbori za Srbiju, jer ona je iznad svih i to je najvažnije za građane ove zemlje.

„Samo ujedinjeni možemo da računamo na sigurnu budućnost”, poručio je premijer.

Inače, sa PUPS-om je, kako je naveo, dogovor o koaliciji postignut lako i brzo, a njihovo učešće u vladi sam je predložio.

„Mislim da je to dobro i ne samo da je odraz poštovanja prema partiji penzionera, već je odraz odgovorne politike. Zajednički možemo mnogo toga da uradimo za Srbiju”, poručio je Vučić.

Na primedbe koje se, kako je naveo, često čuju, da on “izlazi i iz frižidera”, odgovorio je:

“Da li sam ja kriv što njihov lider ustaje u pola jedan, a dolazi na posao u dva i 15. Što neki rade tek svaki treći, četvrti dan, a između toga ništa. Neću da se pravdam nikome, radiću i dalje marljivo i vredno, u interesu građana i uz vašu podršku”.

Pred nama je, kako je naveo, pet godina u kojima neće biti recesije, već samo rasta, i u kojima će i penzije da rastu, a komentarišući primedbe da obilazi škole i bolnice kako bi video kako izgledaju toaleti, Vučić je rekao da je ponosan na to, jer smeju mu se, kako je primetio, oni koji nisu bili u stanju ni da ozidaju deci toalete po školama, već su ih ostavili u čučavcima, a sada im u kampanji obećavaju tablete.

Savest mi je čista, pošteno sam radio, a razlika između “njih” i “nas” je u tome što na čitavom skupu danas nije izgovorena ružna reč na njihov račun, rekao je Vučić i zaključio:

“Pristojna Srbija i pristojan svet to, siguran sam, primećuju”.

Vučić je izjavio da će penzioneri imati stabilnu, sigurnu, redovnu i u budućnosti veću penziju, kao i da će PUPS da uđe u vladu.

On je ponovio da su ovi izbori važni za Srbiju, da neće biti laki, te da je ishod neizvesan “zbog interesa tajkuna, političkih organizacija i nekih drugih”.

“Ne žele svi stabilnu, veoma snažnu vladu Srbije. Nekima ne odgovara da imamo čvrst i jasan stav po pitanju Kosova i Metohije, Republike Srpske, a ako budemo imali nedovoljno glasova, pa moramo da uvodimo neke treće i pete, onda bi strani faktor mogao biti značajno jači nego što je danas, da odlučuje mnogo više i da tajkuni odlučuju”, rekao je Vučić.

Kako je primetio, ili će biti ukazano narodno poverenje koaliciji koju on predvodi ili će zemljom neko drugi vladati, jer on, pojasnio je, ne želi da pravi kompromise sa politikom prošlosti, koja je pljačkaškom privatizacijom uništila zemlju ili je neodgovornom politikom dovela u izolaciju.

“Hoću da budemo svoj na svome, da sami donosimo svoje odluke”, naglasio je.

On je istakao da su penzioneri preuzeli veliki teret na sebe zbog teških mera koje je trebalo da budu donete, da su oni bili hrabri i razumeli šta je država i sa kakvim problemima se suočava.

“Mislim da penzioneri jesu najveći teret izdržali, ne samo zbog fiskalne konsolidacije, već zato što su stavili svoj lični interes iza interesa Srbije i budućih generacija. Bezbroj puta su svoju ljubav prema Srbiji dokazali”, podvukao je Vučić.

Poslednjih dana čuo je bezbroj puta zahteve da žene idu u penziju sa 55 godina, što je prokomentarisao kao zahteve neznalica, jer kako je objasnio, u tom bismo slučaju u prvoj godini kreirali deficit 2,5 milijardi veći nego danas, te bi država bankrotirala za samo godinu dana.

“Nisam došao da vas lažem i obećavam kule i gradove već ono što je moguće i realno. A oni koji govore drugačije samo se dodvoravaju”, primetio je Vučić.

Lider SNS je preneo beskrajnu zahvalnost penzionerima koji su na teške mere pristali kako bi Srbija bila zdrava država.

Podsetio je da se i dalje penzije isplaćuju iz budžeta, i s tim u vezi ukazao da je deficit u prva tri meseca svega 100 miliona evra, a bio je predviđen, dogovorom sa MMF, na 600 miliona evra, što, prema njegovim rečima, pokazuje da Srbija ide sigurnim koracima napred.

U prošlosti su se penzije isplaćivale kreditima koji su uzimani uz kamatu od 7,5 odsto, što je zemlju dovelo do ivice bankrotstva, naveo je Vučić i zaključio:

“Borba protiv siromaštva i za bolju budućnost mora da se zasniva na brizi, poštovanju ljudi, koji su izgradili sve. Danas nismo u stanju ni da okrečimo što su penzioneri napravili, ali to pokazuje da su penzioneri najodgovorniji, jer samo oni koji su gradili sve naše gradove znaju šta je država i razumeju kada se ona nađe u nevoljama”.

Tanjug