RIK poništila izbornu listu Glišića i Parovića

0
654

Po prijavi savesnih građana, zbog niza nepravilnosti u sprovođenju izbornog zakona, Upravni Sud naložio je Republičkoj izbornoj komisiji da podnosiocima izborne liste „Složno za Srbiju – Narodni savez – Glišić – Parović” poništi postojeću dokumentaciju i da na uvid podnesu novih 10.000 potpisa podrške građana u roku od 48 h.

Predstavnici pomenute koalicije predhodnih dana bili su i glavni junaci predstave koja je dobila naziv ,, Izborni fenomen”. Naime, njihov kandidat za poslanika republičke skupštine, Ivana Veljović Pereula, istovremeno se nalazi na listi na lokalnim izborima za novosadsku skupštinu SNS-a.

Lideri “Narodnog Saveza”, Miroslav Parović i Vladan Glišić, u svojim javnim nastupima kritikuju većinom opozicione lidere iako su sami zvanično opozicija. Nezvanično, ova lista ima operativnu podršku SNS-a sa idejom da svojim delovanjem umanji rejting patriotskog bloka koji čine DSS i Dveri, a čiji su članovi nekada bili i jedan i drugi.

Da li Aleksandar Vučić i njegovi operativci imaju dovoljno kapaciteta da izbornu listu „Složno za Srbiju – Narodni savez – Glišić – Parović” zadrže u izbornoj trci? – saznaćemo za 48h.