ONI HOĆE NA ČELO GRADOVA Ko su kandidati za gradonačelnike

0
606

Političke stranke već su predstavile kandidate za gradonačelnike, kao i izborne liste za lokalne izbore.

Iako će gradonačelnike birati novouspostavljene većine u lokalnim skupštinama nakon izbora zakazanih za 24. april, kandidati za te važne funkcije su poznati.

U toj praksi u većini gradova prednjače naprednjaci, a njima „na crtu“ sa svojim kandidatima staju i demokrate i Dveri i DSS. Takođe, socijalisti su uglavnom istakli svoje viđene ljude kao kandidate.

NOVI SAD

Aktuelni gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević (SNS) izjavio je za „Blic“ da će ponovo biti kandidat za prvog čoveka grada. On je naveo da su njegove ambicije i dalje vezane za Novi Sad i da SNS Novog Sada očekuje da će osvojiti najmanje 35 od ukupno 78 mesta u gradskom parlamentu.

df561be72116b0274f08ff14d5037c98

Vučeviću je rival Veljko Krstonošić iz DS, Borko Ilić iz koalicije Dveri-DSS, kao i Đurađ Jakšić, koga je kao kandidata već istakla Srpska radikalna stranka.

NIŠ

Nosilac liste i kandidat za gradonačelnika Niša na listi SNS je aktuelni gradonačelnik Zoran Perišić.

d07403d48fe9c9d6287b07a304f526f7

Vladimir Domazet, niški advokat, prvi je na listi DS, na kojoj su i predstavnici SDS, LDP i Narodnog pokreta. Radikali su za prvog čoveka Niša kandidovali profesora Nikolu Savića.

SREMSKA MITROVICA

Stranka SNS je u Sremskoj Mitrovici ponovo za gradonačelnika kandidovala Branislava Nedimovića. Nedimović je na čelu Sremske Mitrovice od 2008. godine i pominjan je i kao jedan od kandidata za premijera Vojvodine.

83a24765ae9a625585e1b835f7d279a4

Kandidat demokrata i Romske partije je Miroslav Kendrišić, lekar, a DSS je kandidovala Mitra Pavlovića, iza koga, međutim, nisu stale i Dveri.

KRUŠEVAC

Nosilac lokalne izborne liste u Kruševcu je donedavni ministar odbrane Bratislav Gašić, ali se očekuje da će kandidat za gradonačelnika ipak ponovo biti Dragi Nestorović, koji je i sada na toj funkciji.

327d270fc6120b45eafaf9d916b4fa02

 

Nosilac liste DS Branislav Katančević je pre četiri godine osvojio najviše glasova na lokalnim izborima.

Ostale stranke nisu ni istakle svoje kandidate za gradonačelnika.

KRAGUJEVAC

Naprednjaci su odlučili da za gradonačelnika Kragujevca kandiduju Radomira Nikolića, koji je i sada na čelu grada.

KKKKKKKKKKKKKKKKK

Glavni protiovkandidat mu je Veroljub Stevanović iz Zajedno za Šumadiju, koga je Nikolić smenio pre dve godine na toj funkciji. Stevanovića su podržale i demokrate.

 

Zanimljivo je da je SPS za svog kandidata za prvu kragujevačku ličnost predložila Dr Slavicu Đukić Dejanović, nekadašnju ministarku i sadašnju direktorku Psihijatrijske klinike „Laza Lazarević“ u Beogradu.

LESKOVAC

Većina stranaka istakla je kandidate za gradonačelnike Leskovca. Naprednjaci su ponovo kandidovali Gorana Cvetanovića, koji je i sada na toj funkciji, a uime koalicije DS nastupa književnik Saša Stojanović, poznat po tome što već godinu dana ratuje saopštenjima sa SNS i Cvetanovićem.

e8f7c83c4335019c6a055cbc04eaec5e (1)

Kandidat Dveri i DSS je Dragomir Radovanović, a Tadićeve SDS lekar Nenad Zdravković.

BLIC