Obustavljen plan za gradnju zgrade Hitne pomoći na Telepu

0
1120

Novi Sad neće ove godine početi sa planiranom izgradnjom zgrade Hitne pomoći na Telepu, budući da za tu investiciju u budžetu Grada nije predviđen novac.

voj-novi-sad-hitna

 

Naime, Zavod za izgradnju grada je 8. marta obustavio postupak javne nabavkeza izbor izvođača radova, zbog toga što Odlukom o budžetu Grada Novog Sada za 2016. godinu uopšte nisu predviđena sredstva za realizaciju te investicije.

Odlukom nije predviđeno dovoljno sredstava za tu javnu nabavku, odnosno, za 2016. godinu predviđeno je samo 50 miliona dinara, a po projekciji finansijskog plana za 2017. godinu predviđen je iznos od oko 465 miliona dinara. Kako se navodi u obrazloženju, započeti postupak se obustavlja iz objektivnih razloga koji nisu mogli da se predvide u vreme pokretanja postupka.

Inače, komisija je konstatovala da je za navedene radove blagovremeno dostavljeno pet punuda koje su se kretale od 250 do 228 miliona. Prethodno se dugo čekalo na postupak za završetak tendera, jer Republička komisija za zaštitu prava ponuđača više od mesec dana nije odgovorila na prigovor ponuđača Komisiji.  Prigovor na postupak javne nabavke je podnet pre otvaranja ponuda čime nije odloženo njihovo otvaranje, ali je postupak odlučivanja zaustavljen dok se republička komisija nije oglasila.

Sedište Hitne pomoći trebalo bi da bude na uglu Bulevara patrijarha Pavla, Jastrebačke i Ulice Ilariona Ruvarca, a procenjana vrednost objekta je oko 500 miliona dinara. Tom realizacijom će Zavod za hitnu medicinsku pomoć konačno dobiti svoj prostor, ali će se na tu investiciju još čekati.

021