ŠEŠELj: Vučić veruje da su dosmanlije obavile sve prljave poslove, ali će se i on isprljati ako me izruči

0
534

СМАТРА ДА ЋЕ СРС – АКО БУДЕ ИЗРУЧЕН ХАГУ – НА ИЗБОРИМА ДОБИТИ ВЕЋИ БРОЈ ГЛАСОВА.

„Dobrog sam zdravlja i neće biti problema u izbornoj kampanji. Imao sam metastaze na jetri, koje se ne povećavaju od septembra 2014. godine, kad su ih konstatovali u Hagu. Od kada sam se vratio koristim niz alternativnih lekova, ali sam istovremeno striktno poštovao i sve lekarske naloge“
LIDER Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj rekao je da ne zna da li će ga Srbija izručiti Haškom tribunalu ali da smatra da bi to bila sramota za premijera Aleksandra Vučića.

„Ja ne znam da li hoće ili neće, ali sam siguran da je na teškim mukama. Ukoliko bi me izručio Hagu, to bi za Vučića bila sramota i na njega bi bila bačena teška ljaga. Mislim da je bio zadovoljan kad je došao na vlast, jer je smatrao da su taj prljavi posao završile ‘dosmanlije’ i da može da bude čist. Sad se pojavila opasnost da i on može da bude isprljan“, rekao je Šešelj u intervjuu za Politiku.

On je, međutim, ocenio da bi njegovo isporučenje Hagu, gde treba da mu bude izrečena presuda, omogućilo njegovoj SRS veći procenat glasova, dok bi smanjilo podršku građana vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci.
Šešelj je rekao da će radikali na prolećnim izborima nastupati s parolom „Srbiju u sigurne ruke“ i da će kroz kampanju promovisati što čvršću saradnju s Rusijom.

On je dodao da njihova kampanja neće biti skupa ali da će biti intenzivna i da će članovi SRS ići od vrata do vrata.

„Dobrog sam zdravlja i neće biti problema u kampanji. Imao sam metastaze na jetri, koje se ne povećavaju od septembra 2014. godine, kad su ih konstatovali u Hagu. Od kada sam se vratio koristim niz alternativnih lekova, ali sam istovremeno striktno poštovao i sve lekarske naloge“, rekao je Šešelj.

(Beta)