Dačić: Odazvaću se pozivu da budem svedok na suđenju Lazareviću

0
349

 

 

Ministar Ivica Dačić izjavio je da će se odazvati pozivu da bude svedok na suđenju bivšem šefu kabineta ministra unutrašnjih poslova Srbije Branku Lazareviću i trojici optuženih za odavanje poverljivih podataka.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da će se odazvati pozivu da bude svedok na suđenju bivšem šefu kabineta ministra unutrašnjih poslova Srbije Branku Lazareviću i trojici optuženih za odavanje poverljivih podataka.

Dačić, koji je tada bio minsitar unutrašnjih poslova, rekao je za dnevni list „Blic“ da se uvek odazivao na sve pozive nadležnih državnih organa.

Odbrana optuženih predložila je da se saslušaju i bivši predsednik Srbije Boris Tadić, tadašnja ministarka pravde Snežana Malović, državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen, nekadašnji direktor Bezbednosno informativne agencije (BIA) Saša Vukadinović i funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS) Dušan Bajatović.

Lazarević je optužen da je 2008. i 2009. godine, kao pripadnik organizovane kriminalne grupe narko dilera Darka Šarića, u više navrata odavao „naročito poverljive podatke o sprovođenju posebnih dokaznih radnji u pretkrivičnom postupku koji je bio u toku, a koji predstavljaju službenu tajnu“.

Pored Lazarevića, šefa kabineta tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, optuženi su i nekadašnji rukovodilac u MUP-u Boris Gara, advokat Radovan Štrbac i biznismen Rodoljub Radulović, koji je u bekstvu.

Suđenje je počelo 5. novembra u Specijalnom sudu u Beogradu iz šestog pokušaja.

Pošto je položio jemstvo, sud je Lazareviću vratio pasoš i on se vratio na posao otpravnika poslova ambasade Srbije u Grčkoj.

Novosti