Sindikat kupio auto od novca za rehabilitaciju radnika

0
541

Predstavnici sindikata u termoelektrani „Nikola Tesla“ kupili su novu „škodu fabiju“ od 14.000 evra za potrebe „sindikalnih aktivnosti“ od novca koji je njihova organizacija dobila za rehabilitaciju članova.

Ista sredstva korišćena su i za večernju proslavu TENT u Obrenovcu, na kojoj je smelo da prisustvuje samo 12 odsto članova i 10 direktora EPS-a.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na forumu na Kopaoniku da je kupovina dva „audija“ kap koja je prelila čašu za smenu direktora „Elektroprivrede“ Srbije Aleksandra Obradovića. Zabranu kupovine novih automobila u javnim preduzećima sindikalni lideri su formalno zaobišli, ali svoj vozni park „pune“ od novca EPS-a koji je namenjen za rekreaciju i rehabilitaciju zaposlenih. Ova sredstva godišnje iznose čak devet miliona evra.

Kako ne mogu da traže da se iz budžeta EPS-a kupi auto, u sindikatu TENT-a su se dosetili da novu „škodu fabiju“, od oko 1,6 miliona dinara, pazare iz kase sindikata. Da je auto kupljen od članarina članova, to bi i moglo da se razume, ali je neprihvatljivo da se časte od para koje dobijaju za radnike koji su povređeni ili za zajedničke sportske aktivnosti – kaže za „Novosti“ izvor iz EPS-a.

Iz istog fonda finansirana je i proslava godišnjice Termoelektrane u Obrenovcu, koja je organizovana u jednom od obrenovačkih restorana. Ipak, iako je korišćen novac koji treba da se dodeli radnicima, na proslavu su mogli da dođu samo odabrani koji su dobili pozivnice. Među 300 zvanica, bilo je svega 10 odsto radnika TENT-a.

Ranijih godina su u samim prostorijama za radnike organizovali mini koktel, a sada je, sa obrazloženjem štednje i novih pravila, to smanjeno na minimun. U zamenu za to, novac je iskorišćen za privatnu zabavu – kažu sindikalci.

Novosti