Proglašena vanredna situacija u celoj zemlji

0
458

Vlada Srbije je, na predlog Republičkog štaba za vanredne situacije, proglasila vanrednu situaciju na teritoriji cele zemlje.

 

Odluka je doneta kao preventivna mera kojom će se olakšati i ubrzati delovanje svih organa na zaštiti života i bezbednost građana, kao i otklanjanju posledica poplava. Vlada Srbije će svakodnevno imati sednice štaba za vanredne situacije, kontinuirano pratiti situaciju na terenu i o tome obaveštavati građane, navodi se u saopštenju.
Sveukupnu situaciju otežava i migrantska kriza, te će policiji u zaštiti granica, u danima koji su pred nama, pomagati i Vojska Srbije. Vlada apeluje na građane da „poštuju odluke Vlade Srbije i učine sve kako bi se sprečile veće posledice tokom kritičnog kišnog perioda koji nas očekuje do utorka“.
– Postoje najave da će u zapadnoj Srbiji biti većih padavina i postoji mogućnost izlivanja određenih reka. Policija i vojska su spremne na intervenciju. Pojačaćemo naše prisustvo u svim tim opštinama u toku noći – rekao je ranije ministar Nebojša Stefanović.
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je sa EU dogovorena pomoć od 1,2 miliona evra za ugrožene od poplava.
Beta