Novi Sad dobio prvi akva centar sa egzotičnim ribicama i stvorenjima iz okeana

0
3580

Egzotične vrste ribica iz toplih mora od nedavno se po prvi put mogu kupiti legalno i u Srbiji, tačnije u najvećem akvarističkom centru „Zoo Market“ u Novom Sadu.

Doživljaj morskog sveta u „Zoo Marketu“ je jedinstven, pregršt ribica i morskih minijaturnih stvorenja u akvarijumima, flore i osvetljenja koje upotpunjuje utisak, kod posetioca izazivaju više reakcija, a sigurno jedna od najupečatljivih jeste i neodlučnost.
sase
U ovoj oazi podvodnog sveta predstavljen je koncept mini eko sistema, kako slatkovodnog tako i morskog, a stotine ribica od akvarijuma čine mozaik boja i različitih oblika.
Ribice bez leđnih peraja, zatim one sa „buckastim“ obrazima, brkati rakovi i neizostavni „Nemo“, uz koralni ambijent, posetioce bar na trenutak mislima odvedu u neku egzotičnu zemlju.
zvezda_morska
Pored 300 vrsta akvarijumskih ribica, među kojima posebnu pažnju privlače raža, murina, riba list, arowana i pirane, od sada se u akvarijumima „Zoo Marketa“ mogu videti i ribice morske faune kao što su plavi i žuti tangovi, ribe klovnovi, trigeri, gobije i slične.
Vlasnik Miomir Kolarov, najveći uzgajivač ribica u regionu, kaže za 021.rs da „Zoo Market“ ima 100 novih vrsta morskih ribica.
To su različite egzotične vrste, a pored toga imamo i korale, sase, rakove, ježeve, kozice, zvezde i još dosta vrsti iz morske faune, što jedan mali akvarijum može da pretvori u mini morski eko sistem.
Takođe se može pronaći i kompletna oprema za akvarijume, od prečistača vode, automatskih hranilica, do dekoracije, veštačkih i prirodnih biljaka, kao i osvetljenja, a postoji i mogućnost narudžbine akvarijuma po želji.
Nemo_naslovna
Pored toga, u ovoj radnji može se nabaviti oprema i hrana za sve ostale kućne ljubimce, pse, mačke, papagaje, razne vrste glodara, kornjače i egzote, te kompletna dodatna oprema za patuljaste zečeve i ostale sitne životinje
56e12624b9273-_MG_4117
„Zoo market“ se nalazi na Bulevaru cara Lazara 98, radno vreme je od 9 do 21h.
021