Izdvojen novac za popravke u 30 novosadskih vrtića

0
714

Gradsko veće usvojilo je investicioni plan ulaganja u Predškolsku ustanovu „Radosno detinjstvo“ za 2016. godinu kojim je predviđeno izdvajanje 101,4 miliona dinara iz budžeta, saznaje 021.rs.

Novac će uglavnom biti upotrebljen za razne popravke u 30 od ukupno 69 obdaništa, a nije planirana izgradnja nijednog novog vrtića.

Najviše novca će se upotrebiti za rekonstrukciju vrtića „Zlatna greda“ u Ulici Zlatne grede 6 i za to je izdvojeno 25 miliona dinara. Prema vrednosti ulaganja, sledi izdvajanje od devet miliona dinara za završetak trafostanice u Centralnoj kuhinji koja nije otvorena ni četiri godine od početka gradnje.

Značajnije sume će otići i za rekonstrukciju vrtića „Bubica“ u Pap Pavla 9 i to osam miliona dinara, zatim sedam miliona za vrtić „Veseli patuljci“ u Rumenki i 2,5 miliona dinara za vrtić „Zlatna ribica“ u Marodićevoj. Takođe, investicionim planom je predviđeno da se 17,6 miliona dinara upotrebi za gradnju evakuacionih stepeništa i druge radove u 18 vrtića.

Iz budžeta grada izdvaja se i 5,7 miliona za različitu tehničku dokumentaciju, a za svih 69 vrtića biće izdvojeno ukupno 18,5 miliona za administrativnu opremu i osam miliona za drugu opremu koja se koristi za rad sa decom.

Podsetimo da Novi Sad ove godine iz budžeta izdvaja skromna sredstva za obrazovne ustanove, pa su osnovne škole dobile tek nešto malo više od Radosnog detinjstva, a kod srednjih škola je skoro sav novac namenjen za dve škole.

021