„Ruska prognoza“ predviđa gore padavine nego 2014.

0
622
Novi Pazar, 7. marta 2016. - Pripadnici Ministarstva unutrasnjih poslova u Novom Pazaru i Odeljenja za vanredne situacije od ranog jutra su na terenu u poplavljenom podrucju kako bi pomogli ugrozenom stanovnistvu, saopstila je Policijska uprava Novi Pazar. FOTO TANJUG/ EDIB TAHIROVIC/ bk

Beograd – Dobili smo vremensku prognozu iz Rusije koja se bitno razlikuje i koja ako se ostvari može doneti više padavina i vode nego 2014. godine, kaže Predrag Marić.

Osim toga, načelnik Sektora za vanredne situacije kaže da od 20 časova permanentno zaseda Operativni štab Vlade Srbije, da će sutra biti određene rizične tačke, kao i da će na njih biti upućeni ljudi.

Prema njegovim rečima, situacija će biti praćena danonoćno.

„Ovo nije poruka panike, ali ne smemo da rizikujemo ništa. Daćemo sve od sebe da zaštitimo građane i da ne pustimo da se ništa ne dogodi. Spremamo se za eventualni najgori scenario“, kaže Marić.

Marić je naveo da su juče dobili prognozu iz Rusije koja je znatno gora od onih koju daju domaći stručnjaci.

Prema „ruskoj prognozi“ pašće od 80 do 100 litara po kvadratnom metru, a Marić ističe da ukoliko toliko vode padne u naredna tri dana, to može da ima velike posledice.

Domaća prognoza predviđa mnogo manje padavina.

Načelnik Sektora za vanredne situacije takođe navodi da je situacija trenutno stabilna i da se voda povlači – negde brže, negde sporije.

B92