SOCIJALISTI do kraja dana predaju listu

0
463

Glavni odbor SPS-a najavio je da će stranka u toku dana predati izbornu listu i optužio Borisa Rankovića, sekretara Zelenih i, kako navode, „dugogodišnjeg saradnika Borisa Tadića“, da je juče opstruisao predaju liste RIK-u.

Koalicija okupljena oko SPS-a je, kako je saopštio Glavni odbor, tokom jučerašnjeg dana bila spremna za predaju liste, sa prikupljenih više od 22.000 potpisa, ali je sekretar Zelenih Boris Ranković najavio RIK-u da će tužiti SPS, tvrdeći da je on ovlašćeno lice ispred te stranke.

„Tadić je 2014. godine iskoristio stranku Zelenih za povratak na političku scenu Srbije, a odlazeći od njih ostavio je svoje kadrove poput Rankovića, sa kojim je u saradnji očito spremao ovaj vid opstrukcije“, naveo je Glavni odbor SPS-a.

Ranković je, kako se ističe, „ostao u manjini kada su Zeleni donosili odluku o saradnji sa SPS-om“.

„U registru političkih stranaka, koji se vodi pri Ministarstvu za državnu upravu, nedvosmisleno stoji da je ovlašćeno lice za zastupanje Zelenih Srbije Ivan Karić, predsednik stranke, koji ovu stranku zastupa i predstavlja u skladu sa Statutom. Takođe, notar koji je zadužen za javnu overu koalicionog sporazuma je ovo potvrdio“, navode socijalisti.

SPS ističe da je očigledno da su „dva Borisa – Ranković i Tadić, ovo nameravali da koriste kako bi ometali podnošenje naše izborne liste“.

S tim u vezi, SPS je doneo odluku da sakupi nove potpise sa Zelenima na listi, ali ne u nazivu koalicije, i tu listu će predati u toku dana, navodi se u saopštenju.

„Ako su mislili da će nas ovakav njihov potez omesti ili naneti štetu, prevarili su se jer nisu postigli ništa, osim što smo još više učvrstili našu mrežu i odlučnost da ostvarimo uspeh na ovim izborima“, dodaje se u saopštenju.

Time je, kako se navodi, biračko telo SPS-a dodatno revoltirano i motivisano jer su pokazali da njima smeta što su Zeleni uz SPS, a ne sa njima.

izvor RTS