Ženama koje hoće da pokrenu biznis od 150.000 do 400.000 dinara pomoći

0
898

Nezaposlene žene iz Novog Sada, koje žele da pokrenu sopstveni biznis, dobiće od Grada u jednokratnom iznosu od 150.000 do 400.000 dinara, u zavisnosti od delatnosti, visine troškova i ulaganja iskazanih u biznis planu.

Nezaposlena žena, koja ostvari pravo na subvenciju, u obavezi je da obavlja registrovanu delatnost najmanje godinu dana, a ukoliko se više žena udruži, svaka podnosi pojedinačan zahtev za subvenciju.

Član Gradskog veća za privredu Goran Sečujski podsetio je da je grad Novi Sad od 2013. godine u samozapošljavanje uložio 32 miliona dinara i da je na taj način privatan posao započela 161 osoba, od kojih je 77 žena.

– Neke od delatnosti u kojima se otvaraju preduzetničke radnje, odnosno privredna društva su stari i umetnički zanati i proizvodnja suvenira, stomatološke ordinacije, lekarske ordinacije, veterinarska delatnost, rad sa decom, poput igraonica i rođendaonica, školica jezika i vrtića, knjigovodstvene agencije i računovodstveni poslovi, krojačke delatnosti, proizvodno zanatska ručna izrada nakita i bižuterije i drugo – rekao je Sečujski.

Onima kojima se dodeli subvencija za samozapošljavanje obezbeđeno je mentorstvo, odnosno pomoć u vođenju firme.