Nik Vujičić u aprilu na Filozofskom fakultetu

0
2357

Jedan od najpoznatijih motivacionih govornika na svetu, Nik Vujičić, gostovaće 18. aprila na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Predavanje je namenjeno isključivo studentima.

Nik Vujičić rođen je 1982. u Brizbejnu, u Australiji, kao prvo dete srpskih iseljenika s retkim Tetra amelija poremećajem, bez ikakvog medicinskog objašnjenja. Odrastajući i privikavajući se na sopstvene mogućnosti Nik je shvatio da njegova dostignuća inspirišu mnoge ljude. Sa 17 godina je počeo da drži predavanja o svojim problemima i osnovao neprofitnu organizaciju „Život bez udova“. Diplomirao je računovodstvo i finansijsko planiranje, a od nedavno je i srećno oženjen čovek.

Vujičić je do sada držao govore u 43 zemlje i razgovarao sa više od 4,5 miliona ljudi. Gledanost njegovih predavanja na internetu meri se desetinama miliona poseta iz celog sveta. Među publikom koja ga je slušala ubrajaju se i predsednici država i poslovni ljudi, srednjoškolci, osobe sa invaliditetom, roditelji, deca, zatvorenici… Danas je izuzetno traženi motivacioni govornik i na svetskim konferencijama i skupovima poput Svetskog ekomskog foruma u Davosu 2011. godine.

Njegov dolazak na Filozofski fakultet omogućili su Savez studenata Medicinskog fakulteta, Studentska unija Filozofskog fakulteta i EUS Srbija – Evanđeosko udruženje studenata, uz podršku sponzora i drugih studentskih organizacija.