Strongman: Gde Vučić prođe, tu trava ne raste

0
710

Milan-Jovanović-Strongman-160x160Nisam od tih srećnika koji su u ovoj Srpskoj Verujućoj Stranci. Znate o kome i o kojima govorim. To su ljudi koji veruju njemu, a nemaju stav. Oni su svoju volju poklonili njemu i podržaće ga da odluči i da idemo u Evropu i da idemo ka Rusiji. Oni će da ga podrže u u koju god stranu da skrene. Oni veruju da je on nepogrešiv. Oni veruju da je on jedini. Oni veruju da je on svemoćan.

Otovrio autoput kod Bele Palanke koji se raspao par nedelja kasnije. Ona plava ministarka priznala da su iz nekog razloga… Šta iz nekog razloga, zbog kampanje, otvoren nezavršen auto put. Fali ceo jedan sloj asvalta. Ali je bilo mnogo zgodno za slikanje. Vučić pogleda uprtog autoputem ka horizontu priča kako je presrećan, kako Srbijanezadrživo srlja u budućnost u koju veruju. Svako ko je išao tim putem nakon otvaranja zna da ga njegova kampanja košta 700 dinara koliko je potrebno da se ispravi ulubljena felna. Nisam računao krpljenje gume.

Otvorio Vučić i onaj nezavršen Prokop i to se čudo raspada, prokišnjava… Veštim maskiranjem kamerama samo otvaranje je izgedalo kao da je otvorio neki bolji aerodrom, a ne železničku stanicu koja nikuda ne vodi, koja nije završena i gde su isfušarili krečenje za 20 i kusur miliona. Viđamo snimke na netu kako Prokop prokišnjava, kako se neki hodnik urušio skroz. Uzgred, to čudo marketinga nema ni lift pa će neko morati da nosi kofer uz mnogo stepenica da bi došao do gradskog prevoza. A prevoz je u ritmu izbora. Na dve godine.

Otvorio školu u Poljanama, neko mesto negde, mrzelo me da guglam, neka mi ne zamere Poljančani, bila deca u klupama, bili neki učitelji i naravno mnoštvo kamera. I? Pa standardno, Nakon snimanja školu zatvorili. Nezavršena. Decu prebacili u staru školu, a šta je snimljeno postaje deo istorije, a ne kako se zaista desilo. Jadna deca veruju da će nekada sesti u prave klupe i svetle i tople učionice.

Obećao radnicima FAP-a SISU, a dobili đoku, evo ih sada štrajkuju.. U fabrici sa dubiozom, pre nekog vremena, pojavi se Mesija, sa nekim od direktora Mercedesa i obećao da će SISU iz Finske da preuzme fabriku. Nisu jadni ukapirali zašto direktor Mercedesa, a investitor iz Finske, ali nisu se ni pitali. Veruju. Izljubiše se, ovi što došli, sa radnicima i svak na svoje radne zadatke. Vučić na Pink a radnici pred gladne porodice. Svega par meseci kasnije FAP jednom nogom u stečaju, a drugom na kori od banane. Blokirali grad, štrajkuju, protestvuju, kunu Vučića. Pink ne izveštava. I tu je ostala pustoš iza Vučićevog slikanja.

Strategija za penzionere – briga o našoj sadašnjosti, tako je u programu SNS na zvaničnom sajtu nazvana tačka 15. Predsednik sindikata penzionera kaže da je smrtnost penzionera od kad’ im je, za njihovo dobro, Vučić smanjio penzije, povećana za 26%.

Ersrbija sa 76 000 000 subvencija pravi 2 miliona profit, dakle gubitak 70 miliona

Zauzeo se da Železara radi sa profitom – Ogromni gubici

Obećao da će RTB Bor da radi sa profitom. Napravili novu peć koja loše radi. Opet gubici. RTB Bor pred zatvaranjem

Obećao borbu protiv korupcije – NULA izvršnih presuda… Samo marketing!

Mogu ja ovako jako dugo… Generalno ovo je priča o autoritetu. A, autoritet po svojoj prirodi može biti: autoritet znanja ili autoritet zvanja. Znanje je kao grad na brdu. Teško se gradi. ali se od svuda vidi. Onaj drugi autoritet bez znanja je kao kašalj. Nikako ne može da se sakrije… Barem da je lenj, no nije. Ovakav radan i vredan, a neznalica čini nezamislivu štetu na svakom koraku. Gde Vučić prođe tu trava ne raste.

gradjanin.rs