Direktor CIA iznenadio informacijama i stavovima o Rusiji

0
604

Direktor CIA, Džon Brenan, u intervjuu za NPR, izjavio je da ruskog predsednika, Vladimira Putina, smatra agresivnim, ali i da je važno održati saradnju ruskih obaveštajnih službi i CIA.

„Američke obaveštajne službe na čelu sa CIA nisu prekidale razmenu informacija i saradnju sa ruskim obaveštajnim službama. Zajedno se borimo protiv terorizma. Veoma je važno sačuvati tu saradnju i ne samo da je važno sačuvati tu saradnju, nego je veoma važno tu saradnju unaprediti i podići na viši nivo.“ – kaže prvi čovek CIA, Džon Brenan.

Brenan je ocenio Putina kao „agresivnog“, ali i očigledno veoma sposobnog čoveka i lidera, ističući da „Rusija sebe smatra svedržavom“ i kao takva želi svoj uticaj da proširi, ne samo na susedne zemlje, nego i na druge regione širom sveta.

On je rekao da je saradnja obaveštajnih službi Rusije i SAD-a korektna, te da „ukoliko Rusija sazna za opasnost koja preti građanima SAD-a, to odmah javlja“.

„Isto činimo i mi ukoliko ocenimo da postoji opasnost koja može ugroziti ruske građane i Rusiju.“ – tvrdi Brenan.

Ovakav pomirljiv i pozitivan ton Brenanovih izjava je iznenadio veliki deo američke stručne i šire javnosti, a intervju je izazvao posebnu pažnju.

Pravda