Fest i u Novom Sadu

0
558

Neki od filmova 44. festa biće prikazani od 27. februara do 7. marta u bioskopu Arena Sinepleks u Novom Sadu, a deo programa videće i publika u Budvi od 26. februara do 6. marta, najavio je danas Cebef.

Novosađani će imati prilike da pogledaju neke od najatraktivnijih svetskih naslova, kao što su „Kerol“, nominovan za šest Oskara, „Dankinja“ nominovan za četiri Oskara, „Mladost“, dobitnika nagrade Evropske filmske akademije za najbolju režiju – Paolo Sorentino, „Pod lupom“, dobitnik nagrade BAFTA za najbolji scenario, „Bruklin“ nosilac nagrade BAFTA za najbolji britanski film, „Ave Cezare“ braće Koen koji je otvorio Berlinale i „Trambo“ u kome glavnu ulogu tumači Brajan Krenston.

Tu su i kultni reditelji Verner Hercog sa filmom „Kraljica pustinje“ i Tomas Vinterberg sa „Komunom“, kao i „Dipan“ Žaka Odijara, prošlogodišnji dobitnik Zlatne palme. Publika će takođe imati priliku da pogleda domaća ostvarenja kao što su „Vlažnost“ Nikole Ljuce, nedavno prikazan na Berlinalu, „Dobra žena“ Mirjane Karanović, koja stiže sa svetske premijere na Sandensu, „Otadžbina“ Olega Novkovića i „Procep“ Dejana Zečevića.

U Budvi će biti prikazana 23 ostvarenja svetske kinematografije, što hitova što debitanata.

Tu je najnoviji film Vudi Alena „Nerazuman čovek“, zatim „Sikario“ sa Emili Blant i Benisiom Del Torom, „Rok kraljica“ sa Meril Strip i Kevinom Klajnom i film „Soba“ novimovan za četiri Oskara.

Biće prikazan i dokumentarac o Dženis Džoplin, kao i favoriti sa Berlinala, „Vesti sa Marsa“, „Veliki otac mali otac i druge priče“ i „Komuna“.

Publika će takođe moći da pogleda srpske filmove „Otadžbina“, „Panama“ i „Sizif K“.

Tanjug