Koalicija Rodoljubi traži hitnu ostavku premijera Aleksandra Vučića zbog smrti dvoje službenika Ambasade Srbije u Libiji

0
1937

Aleksandar Vučić je mesecima obmanjivao javnost u Srbiji tvrdnjama da će Slađana Stanković i Jovica Stepić biti oslobođeni. Premijer je 05.12. 2015. godine na konfernciji za novinare najavio oslobađanje otetih službenika naše ambasade, u roku od 48 časova. Tom prilikom Vučić je izrazio zahvalnost na saradnji britanskim i američkim obaveštajcima. Umesto najavljenog oslobađanja Vučićevi saradnici iz bezbednosnih krugova SAD usmrtili su Slađanu Stanković i Jovicu Stepića u vazdušnom napadu 19. 02.2016. godine.
Pozivamo istražne organe da provere tvrdnje stranih medija, po kojima je ova tragedija u bliskoj vezi sa trgovinom oružijem u ratu zahvaćenoj Libiji, koju je započeo režim Borisa Tadića, a nastavio Vučićev režim.
Koalicija Rodoljubi zahteva od državnih organa da o ovom slučaju u najkraćem roku pokrenu istragu i da odgovorni, na čelu sa premijerom Vučićem, odgovaraju.