SAUČEŠĆE LIBIJSKE AMBASADE „Ubijeni su u napadu na terorističku jazbinu, gde su ih držali u zatočeništvu“

0
529

Амбасада Либије у Србији издала је саопштење поводом смрти Јовице Степића и Слађане Станковић, двоје српских држављана који су страдали у либијском граду Сабрата.

„Sa izuzetnom tugom i bolom primili smo vest o tragičnoj smrti dvoje srpskih državljana u Libiji – gospođe Slađane Stanković i gospodina Jovice Stepića, koji su radili u Ambasadi Republike Srbije u Libiji, i bili oteti od strane jedne terorističke grupe pre približno četiri meseca. Uprkos svim naporima koje su uložile srpske i libijske vlasti i organi u cilju oslobađanja dvoje otetih Srba, njihova kob je nažalost bila brža i oni su ubijeni u vazdušnom napadu na centar koji su teroristi i ekstremisti koristili kao svoju jazbinu i u kojem su ih držali u zatočeništvu.

U ovim teškim i tragičnim trenucima, Ambasador Države Libije, osoblje Libijske ambasade kao i celokupna libijska populacija u Srbiji mogu jedino od srca da upute najdublje izraze saučešća i iskrene tuge prijateljskom i srpskom narodu, porodicama i prijateljima poginulih, kao i da im potvrde svoje potpuno saosećanje i podršku da bi uspeli da prevaziđu ovaj teški period za koji veoma dobro znamo kakav je, pogotovo kada neko izgubi nekog sebi dragog kao što je to bio slučaj u ovoj tragediji.

2a8aea0c8c430366916550d8e1a7c81a-200x300Molimo se zato svemogućem Bogu da Slađaninim i Jovicinim bližnjima i voljenima daruje strpljenje utehu jer smo svi mi Njegovi, i svi ćemo Mu se jednog dana vratiti“, navodi se u saopštenju Ambasade Libije u Srbiji.

Blic