Rodoljubi: Vučićev rijaliti zvani Srbija!

0
635

Službenici naše ambasade u Siriji Slađana Stanković i Jovica Stepić poginuli su u napadu američkih lovaca f-15 na uporište Islamske države u Sabrati i to ne zadugo posle potpisivanja sporazuma o saradnji između Srbije i NATO kojim smo i formalno postali okupirani. U praksi vidimo kako to izgleda. Amerika ne mari za žrtve i spremna je da radi jednog ubije njih 40 među kojima su bili i naši oteti građani. Prema zvaničnim informacijama pregovori samo što nisu uspeli, ali tako je rečeno i mnogo pre.

Treba postaviti pitanje ko je ovde zaista odgovoran, kako se navodi u saopštenju koalicije Rodoljubi.
Ova drama je započeta još 8. novembra 2015. godine, a 9. novembra 2015. godine premijer Srbije Aleksandar Vučić je dao izjavu da je razgovarao sa zvaničnicima Libije i da se očekuje pozitivan rasplet za 48 sati. Više puta je obećavao tih 48 sati. Od tada do sada je prošlo više od 3 meseca. Na svu žalost sa tragičnim ishodom koji su napravili američki prijatelji premijera Aleksandra Vučića koje je on nedavno opisao kao zaštitnike srpskih građana na Kosovu i Metohiji.
Ali ni ovo nije moglo da prođe bez njegove dramatizacije na konferenciji za štampu. Naveo je sa kojim službama smo sve sarađivali da bi oslobodili naše otete državljane. Očigledno da je pokušao da prikaže da je nešto radio i da na taj način bez ikakvog srama skine odgovornost sa sebe. Rečeno je da je postojala koordinacija sa svim američkim službama, ali kako je onda moguće da smo mi nešto znali, a oni nisu? Takođe, posle 3 meseca saznajemo da su tražili otkupninu. Ako su tražili pare zašto nisu date ili je Srbija trebalo ponovo da putem SMSa skuplja traženu svotu jer po običaju nema se para za život, ali ima za bahaćenje?
Šta zatim premijer Aleksandar Vučić izjavljuje?
„Naši odnosi sa SAD su popravljani u poslednje vreme… Ali nisam spreman, ni hrabar, za to da te odnose zaoštravamo, jer su nama SAD potrebne. Lako je od Amerike napraviti neprijatelja, kao što imaju ideju neki geniji, za koje znam da i nisu baš hrabri“.
Očigledno da mu je lakše da od ruskih prijatelja napravi neprijatelje.
Svoj kukavičluk pravda napadanjem drugih. Srpska istorija ne poznaje da je na čelu Srbije postojao ovakav čovek koji je hrabru i časnu prošlost naših pradedova, posramio ovakvim delima. Vreme je da na čelo Srbije dođu ljudi koji imaju hrabrost.

bpyRjbS
Koalicija Rodoljubi upućuje iskreno saučešće porodicama nastradalih, sa čvrstim obećanjem da nakon pobede na izborima krivci iz sadašnje vlasti neće proći nekažnjeno.

Vojvođanske novine